ARHIVA B365

Lotul olimpic român de kaiac-canoe, depistat pozitiv cu Meldonium

UPDATE 10.23 COSR a anuntat ca va solicita „investigatii amanuntite” la federatia de profil.

„Suntem socati de aceasta informare oficiala a ANAD, in conditiile in care au mai fost probleme si in urma cu cateva zile, tot la Federatia Romana de Kaiac-Canoe. Vom solicita investigatii amanuntite acolo, mai ales la nivel de lot olimpic, pentru a vedea ce se intampla cu adevarat, pentru ca nu este posibil ca toti sportivi care sunt calificati sa pice testul anti-doping”, a transmis comitetul.

Mai mulți componenți ai loturilor de kaiac canoe din România, inclusiv cei calificați la Jocurile Olimpice de la Rio, au fost depistati pozitiv cu Meldonium.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a anunțat că a primit o informare oficială din partea Agenţiei Naţionale Anti-Doping că sportivii Leonid Carp, Ştefan Strat, Petruş Gavrilă, Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu, Lazăr Dumitrescu, Constantin Mironescu şi Elena Meroniac, toţi componenţi ai lotului de kaiac-canoe şi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio, au fost depistaţi pozitiv cu Meldonium.

Această informare vine la câteva zile după ce Leonid Carp şi Ştefan Strat şi-au asigurat prezenţa la Rio, în probele de canoe simplu şi canoe dublu pe distanţa de 1000m, în ultima Regată olimpică de calificare, de la Duisburg. În aceeaşi informare apare menţionată şi Daniela Stanciu, calificată la proba de săritură în înălţime, informează mediafax.ro.

„In afara celor doi prinsi anterior, mai sunt alti sapte sportivi calificati la Rio din lotul de kaiac canoe care au fost depistati pozitiv cu meldonium. Este o tragedie pentru sport si o veste dezarmanta. Vom demara o ancheta, pentru ca noi credem ca sunt oameni din anturajul sportivilor care le furnizeaza acest medicament”, a spus Ion Dobrescu, secretarul general al COSR.

Cazul componentilor lotului de seniori de la kaiac canoe nu este singular in Romania, aminteste Mediafax. Pe langa acestia, au mai fost depistati dopati Mirela Lavric (atletism), Mihai Donisan (atletism), Claudia Stef (atletism), Eva Tofalvi (Biatlon) si, dupa vestea primita joi, Lucian Bute, fostul campion mondial al versiunii WBC la categoria supermijlocie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button