ARHIVA B365

Lotul II al Autostrăzii Nădlac-Arad, inaugurat sâmbătă. Ponta: În sfârşit suntem conectaţi de UE

Ponta a participat, sâmbătă, la prânz, la inaugurarea tronsonului de 10 kilometri din autostrada Nădlac-Arad și la deschiderea puctului de frontieră, Nădlac II – Csanadpalota, între România și Ungaria. Lotul II din Autostrada Nădlac-Arad are o lungime de 16 kilometri, însă şase kilometri au fost deschişi circulaţiei în luna decembrie 2014. Astfel, sâmbătă, CNADNR a deschis traficului cei zece kilometri rămaşi, cuprinşi între DN 7 Pecica şi Arad.

„Vreau să vă confirm că cei 10 kilometri sunt operaționali. S-au finalizat si contesatiile, în aceste conditii sunt 24 de ore extrem de importante, pentru că de ieri avem la dispoziţie semnat, aprobat, un acord 12 miliarde de euro pentru infrastructura din România, iar de azi, pentru prima dată în istoria noastră, suntem şi noi conectaţi prin autostradă de Uniunea Europeană. Există nişte contracte pe standarde europene şi de data asta în România s-a lucrat mai repede şi mai bine decât în partea maghiară. Dacă există vreo problemă tehnică vor remedia situaţia persoanele competente”, a declarat premierul Victor Ponta la inaugurarea lotului II al autostrăzii Nădlac-Arad.

Premierul a mai anunţat, în cadrul evenimentului, că propunerea pentru ministrul transporturilor este facută deja şi urmează ca președintele Klaus Iohannis să ia o decizie în acest caz.

Potrivit România TV, Ponta nu a putut tăia panglica inaugurală, aceasta fiind tăiată de un vicepremier maghiar şi de ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

La eveniment era aşteptat să participe şi premierul ungar Viktor Orban, însă acesta nu a mai ajuns la inaugurarea lotului II al Autostrăzii Nădlac – Arad. Ungaria este reprezentată la eveniment de vicepremier.

Evenimentul a început în jurul orei 12.20, cu intonarea imnului de stat al Ungariei. Ulterior a fost intonat imnul de stat al României. „Este un eveniment aşteptat îndelung de cetăţenii români şi ungari”, a declarat Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene la inaugurarea lotului II al autostrăzii.

Autostrada Nădlac – Arad şi noul punct de trecere a frontierei spre Ungaria au fost filmate din aer, iar imaginile au ajuns recent pe YouTube. Imagini video AICI.

Sâmbătă, lotul II al Autostrazii Nadlac-Arad si noul punct de control de la granita au fost inaugurate. Odată cu inaugurarea acestei lucrări de infrastructură se va face jonctiunea cu autostrada din Ungaria.

Romania si Ungaria au convenit infiintarea unui nou punct de trecere a frontierei de stat, care va lega cele doua tari prin interconectarea autostrazilor A1 si M43, intre localitatile Nadlac (Romania) si Csanadpalota (Ungaria).

Noul punct de frontiera va facilita atat traficul international de persoane, cat si traficul international de marfuri, introducand, totodata, si o limita de greutate de 7,5 tone in privinta traficului prin punctul de la Nadlac- Nagylak.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button