Lotul 2 al autostrăzii Nădlac-Arad, construit de asocierea Astaldi-Max Boegl, pentru 25 mil. euro

de:
26 sept. 2014
0 Afișari
Lotul 2 al autostrăzii Nădlac-Arad, construit de asocierea Astaldi-Max Boegl, pentru 25 mil. euro

CNADNR a reziliat în vara anului trecut contractul de proiectare şi execuţie a lotului doi, în lungime de 16,6 kilometri, după falimentul constructorului, Alpine Bau din Austria, comunicând la vremea respectivă că stadiul de execuţie a lucrării era de 84,75%.

„Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă că astăzi, 26.09.2014, a fost semnat contractul Proiectare şi Execuţie Autostrada Nădlac – Arad şi Drum de legătură, Lotul 2, km 22+218 – km 38+882 pentru remedierea lucrărilor existente şi finalizarea lucrărilor rămase de executat. Contractul a fost atribuit, în urma unei licitaţii deschise, Asocierii Astaldi SpA – Max Boegl România SRL şi are o valoare totală de 89.348.287,63 lei fără TVA”, se arată într-un comunicat CNADNR citat de Mediafax.ro.

Finanţarea este asigurată din fonduri europene (85%) şi sume de la bugetul de stat (15%).

Potrivit comunicatului, lucrările se vor realiza pe o lungime de 16,6 kilometri.

Contractul vizează finalizarea lucrărilor rămase de executat, inclusiv conexiunea cu primul lot al autostrăzii şi varianta de ocolire a oraşului Arad.

Asocierea Astaldi-Max Boegl construieşte şi primul lot al autostrăzii Arad – Nădlac, în lungime de 22 de kilometri.

Directorul acestui proiect, Adrian Adler, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că licitaţia a fost câştigată pentru că s-a oferit preţul cel mai mic.

„Noi, având deja desfăşurarea de capacităţi de lucru în apropiere, pe lotul I, este evident că avem costuri mai mici. Cunoaştem bine piaţa din zonă şi preţurile reale, astfel că am putut face o ofertă corectă”, a declarat Adler.

Conform sursei citate, organizarea şantierului se va face de săptămâna viitoare.

Cookies