Logoul Google.ro de 1 Decembrie a fost ales

de:
29 nov. 2012
0 Afișari
Logoul Google.ro de 1 Decembrie a fost ales

Google a anunţat joi, într-un eveniment organizat la Bucureşti, câştigătorul primei ediţii a concursului „Doodle 4 Google” în România, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Desenul Iasminei Maria Răceanu, elevă în clasa a VIII-a B, la Colegiul Naţional Petru Rareş din Suceava, a fost desemnat de public câştigător dintre cele peste 10.000 lucrări participante în competiţia cu tema „România mea este…”.

Logoul Google imaginat de Iasmina va fi publicat pe pagina de start a Google România în data de 1 Decembrie, putând fi admirat de milioane de români. Iasmina a primit şi un premiu în valoare de 15.000 de lei şi o bursă de tehnologie de 20.000 de lei pentru şcoala unde învaţă.

În desenul ei, Iasmina şi-a imaginat România ca pe „o ţară verde cu munţi şi văi, dealuri şi câmpii, colorată de obiceiuri frumoase ce trebuie păstrate, înnobilată de artişti şi sportivi ce i-au înălţat numele la cer. România mea merită iubită!”.

Desenul câştigător a fost ales de public dintre cele 30 selectate de juriu. Alături de marele câştigător, 10 alţi finalişti, cinci la categoria clasele I-IV şi cinci de la clasele I-VIII, au fost premiaţi în cadrul unei gale desfăşurate în Bucureşti, primind fiecare câte o tabletă.

Cei cinci copii premiaţi din clasele I-IV sunt: Ania Perta (clasa a III-a D, la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 4, Râmnicu-Vâlcea); Dogan Buket (clasa a III-a – The International School of Bucharest); Eva Popa (clasa a IV-a – Olga Gudynn International School, Voluntari); Paul Vancea (clasa a III-a B – Şcoala cu clasele I-VIII, nr 1, Bicaz); Peter Bernad (clasa a II-a B – Şcoala Generală Vaskertes, Gheorgheni).

Premianţii claselor V-VIII sunt: Ana Maria Buretea (Liceul de Arta N. Tonitza, Bucureşti); Dorina Teodora Sfabu (clasa a VIII-a D – Şcoala Gimnazială, nr 11, Botoşani); Iasmina Maria Răceanu (clasa a VIII-a B – Colegiul Naţional Petru Rareş, Suceava); Ioana Zah (clasa a VIII-a – Şcoala Generală cu clasele I-VIII Mihai Eminescu; Alba-Iulia); Tatiana Topa (clasa a VIII-a – Colegiul Naţional A. Şaguna, Braşov).

Juriul concursului „Doodle 4 Google România” a fost format din personalităţi din domeniul artistic, media şi educaţie: Nicolae Alexi, Adrian Boţan, Adrian Brăescu, Andreea Esca, Medeea Marinescu, Ioan T. Morar şi Cătălin Ştefănescu. Din juriu a făcut parte şi Sophia Foster-Dimino, membră a echipei care se ocupă de redesenarea logoului Google la aniversările pe care compania le sărbătoreşte la nivel internaţional şi local.

Cookies