FIT CITY

Logodnicul unei victime din Colectiv acuză: Rănile erau lăsate expuse

Elsa Albu s-a stins la Spitalul de Arsuri, la câteva ore după ce a fost transferată de la Spitalul Sfântul Ioan. Cauza morţii: şoc toxico-septic.

 „Dacă vă puteţi imagina, personalul medical din alte ţări care a mers acolo, s-a uitat la arsuri şi erau lăsate deschise, au fost lăsate expuse rănile către o grămadă de lucruri care până la urmă au ucis-o”, spune Dwain Mensah, logodnicul Elsei Albu, citat de Digi24. 

Şeful secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Sfântul Ioan spune însă că pacienţii au fost trataţi în funcţie de pregătirea medicilor.

„Este adevărat că unităţile cu centre de mari arşi au altă experienţă, pentru că numărul cazurilor tratate este altul şi probabil că există anumite protocoale”, a precizat Camelia Călin, şeful Secţiei ATI, Spitalul Sf. Ioan. 

Logodnicul tinerei spune că prietena sa ar fi trebuit conectată la un plămân artificial, însă nu a putut primi aparatul:  „Au spus că sunt doar două aparate în România şi că Elsa încă nu poate avea unul. Am întrebat: cât? Mi-au spus 10.000-15.000 de euro. Am zis ok, unde pot să fac plata? Au spus nu”.

 „Ce-am solicitat ca şi echipament care nu exista în spitalul Sf. Ioan a fost împrumutat de la altă unitate sanitară. Plămân artificial a existat în Spitalul Sf. Ioan”, susține în replică Camelia Călin. 

Logodnicul Elsei Albu susţine că medicii nu i-au explicat clar nici de ce au anulat transferul tinerei în Marea Britanie. Fata trebuia trimisă în Anglia împreună cu fratele său, internat la Elias.

„De la momentul evaluării de către echipa internaţională, până la momentul transferului au survenit modificări în starea pacientului, modificări care mie mi-au făcut decizia dificil de luat: ce fac eu, îl trimit către un centru de arşi cu preţul vieţii lui?, spune Camelia Călin, şeful Secţiei ATI, Spitalul Sf. Ioan. 

Logodnicul Elsei Albu aşteaptă încă răspunsuri oficiale de la autorităţi. Ar vrea să înţeleagă cum a supravieţuit prietena lui incendiului devastator, dar a fost ucisă de bacterii din spital.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button