SMART CITY

Locurile din cămine, insuficiente pentru studenţii din Bucureşti

Preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, Ioan Poenaru, spune că locurile în căminele Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) acoperă 80% din cererile depuse de studenţii acestei instituţii de învăţământ superior. Acesta a precizat că, pentru a fi acoperite mai multe cereri de cazare, se măreşte numărul de studenţi în cameră. Astfel, în camerele pentru doi studenţi sunt cazaţi trei iar în cele pentru patru studenţi vor fi cazaţi cinci.

Un studiu realizat de o altă organizaţie studenţească – Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) – în UPB a arătat că, din cele 13.050 de locuri disponibile, au fost alocate studenţilor doar 12.451, ceea ce înseamnă că au rămas neocupate 599 de locuri, în contextul în care au fost depuse 15.412 cereri de cazare din partea studenţilor.

Şi la Academia de Studii Economice există o situaţie similară. Doar 63% dintre studenţii universităţii au beneficiat de cazare în căminele instituţiei. Astfel, din 5.788 de locuri disponibile, au rămas neocupate 526, deşi au fost depuse 9.646 cereri.

Pe de altă parte, la Universitatea Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Universitatea Naţională de Muzică, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative locurile disponibile în cămine au fost acordate în totalitate studenţilor, soluţionându-se majoritatea cererilor de cazare.

La polul opus se află Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, care acoperă în proporţie de 90% nevoia studenţilor, supracazând cu 214 locuri mai mult decât cele 2.514 disponibile şi având 3.280 de cereri de cazare.

În aceeaşi situaţie, potrivit studiului, se află şi Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi UNATC, supracazând cu 47 de locuri mai mult decât cele 379 disponibile şi respectiv 33 din 306 de locuri disponibile, dar acoperind integral cererea studenţilor de cazare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button