Locurile de parcare nenominale din Sectorul 3, taxate de mai multe ori. „Bănuiesc că pica ideea cu lăsatul numărului de telefon din moment ce oamenii plătesc prin SMS”

18 aug. 2023
27225 afișări
Locurile de parcare nenominale din Sectorul 3, taxate de mai multe ori. „Bănuiesc că pica ideea cu lăsatul numărului de telefon din moment ce oamenii plătesc prin SMS”
| Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 3

Bucureștenii din Sectorul 3 sunt din ce în ce mai deranjați de introducerea taxei de parcare pe oră pentru locurile nenominale ce există în sector.

Oamenii sunt deranjați de faptul că locurile de parcare pentru care ei plătesc autorizații pot fi ocupate de oricine, dacă achită taxa de 5 lei pe oră.

Locurile de parcare nenominale din Sectorul 3, taxate de mai multe ori

Recent, Primăria Sectorului 3 a decis să introducă o taxa pentru locurile de parcare nenominale pe care le are disponibile. Astfel că, acestea vor putea fi folosite de orice bucureștean, în schimbul a 5 lei pe oră. Taxa nu se aplică persoanelor care dețin autorizații pentru respectivele locuri.

Cu toate astea, cetățenii sunt deranjați de faptul că, deși achită autorizațiile, există posibilitatea ca locurile de parcare să fie ocupate de persoane ce au plătit tariful pe ora. Astfel, Primăria încasează bani atât de la cei ce stau în S3, cât și de la cei care trec prin zonă ocazional, pentru aceleași locuri de parcare.

Cetățenii se întreabă ce este de făcut în această situație. Iată un mesaj transmis de o bucureșteancă pe grupul de Facebook „Cetățean Sector 3”.

La noi pe lângă bloc au apărut aceste panouri, în zona Vitan. Știe cineva cum ar trebui să funcționeze fezabil și legal ideea cu parcarea taxata la dublu? Adică cei care plătim autorizații pentru locurile nenominale din jurul blocului (care erau nominale și ni le-au luat cu japca) ce facem dacă venim acasă și le găsim ocupate de cei care plătesc parcarea cu ora? Noi unde mai parcam?

Bănuiesc că pica ideea cu lăsatul numărului de telefon în geam sau chematul politiei locale, din moment ce oamenii plătesc prin SMS (deși asta nu pot eu sa verific).

Mi-se pare o aberație care chiar le întrece pe toate, dar și un abuz. Primăria asta nu vrea decât bani cu orice preț de la noi, sfidând cu tupeu orice urmă de bun-simt.

„Taxa nu este pusă pentru a încasa bani”

În data de 8 august, Robert Negoiță explica că introducerea aceste taxe pentru locurile de parcare nu are scopul de a mări bugetul Primăriei. Conform edilului, aceasta a fost introdusă pentru a descuraja șoferii să își lase mașinile pe locurile destinate cetățenilor din Sectorul 3.

Nu ne interesează să încasăm bani. Noi această taxa nu pentru asta am pus-o, ci pentru a descuraja oamenii să parcheze pe locurile destinate cetățenilor din Sectorul 3. 

Cetățenii care au abonamente sau un loc de parcare dedicat, rămân foarte bine pe acel loc de parcare. 

Bucureștenii care nu dețin o autorizație pentru locurile de parcare nenominale din Sectorul 3, pot lăsa mașinile parcate pe acestea până la ora 18:00. Cu toate astea, pe panourile informative, nu este menționat nici un interval orar.

În Sectorul 3 există un total de 20.000 de locuri de parcare cu plată, fiind astfel sectorul cu cele mai multe, conform ObservatorNews.ro.

Cookies