Dacă nu aveați suficiente motive de năduf în problema complexă cu mașini din București - adică mașini sunt multe, străzile par puține, iar locurile de parcare, și mai puține - mai vine și vestea asta pe care o spunem sec, oricât de brutal ar părea: locurile de parcare de reședință din București se scumpesc de la 1 ianuarie.
Locurile de parcare de reședință din București se scumpesc de la 1 ianuarie 2022 în mod diferit, în funcție de zonă / sector. Acum, cele mai scumpe locuri de parcare din fața blocului nu ajung la 100 de lei pe an.
De la 1 ianuarie, dacă stai în centrul Capitalei, în așa-numita zonă A, ai mașină și vrei și loc de parcare de reședință (așa numita “parcare de la Primărie”), prețul va fi de 600 de lei pe an.
Pentru zona B, tariful pentru un loc de parcare de reședință va fi, de la anul, de 500 de lei într-un an. Cu cât te îndepărtezi de centrul Bucureștiului, cu at t scade prețul, astfel că, pe la marginea orașului, un loc de parcare de reședință costă 300 de lei.
Primăria Capitalei mai are un plan: vrea ca locul de parcare de reședință să fie rezervat celui care l-a plătit doar pe timpul nopții, iar ziua să fie la liber – primul sosit, primul parcat, practic. De la 8 dimineața și până la 8 seara, locurile de parcare de reședință ar urma să fie la liber. Deci, peste zi, pot fi ocupate de oricine fără să existe vreo sancțiune.
Acum, dacă plătești un astfel de loc de parcare, locul îți e rezervat 24 de ore din 24. Vine cineva și parchează pe locul tău când ești plecat până la supermarket sau la serviciu? Faci reclamație, intrusul ia amendă.
Sigur, ca peste tot în țară, șoferii care știu că au parcat pe locul cuiva lasă în parbriz un număr de telefon și, de regulă, nu se ajunge la amenzi. cel mult la fraze rostite oțărât de genul: “Bine, dom’le,m dar timpul meu pierdut în așteptarea dumitale, să vii și să-ți iei mașina de pe Locul Meu, chiar nu contează?” Când, totuși, mica înțelegere nu există, vine marea amendă: de la 500 la 1.000 lei.
În sectorul 4, de la anul, dacă blochezi un loc de parcare de reședință care nu-i al tău, ți se se vor bloca roțile. Așa a spus, pentru ȘtirileProTv, Mihai Anghel, șeful direcției de mobilitate Sector 4.
“Deblocarea se va face în 2-3 ore. Șoferii vor plăti 50 de lei pentru deblocare, iar la următoarea vor plăti 100 de lei, pentru că ei vor fi în baza noastră de date”, a spus Mihai Anghel.
Dar, dacă ai parcat pe locul de reședință al altcuiva și deținătorul nu te-a reclamat, poți considerat că ai scăpat. Blocarea roțior se va face pe bază de reclamație.
Reclamații? ;-P