Locurile de parcare administrate de PMB ar putea avea tarif unic. „Nu este în vigoare acum, dar aceste discuții există”

16 sept. 2022
1102 Afișari
Locurile de parcare administrate de PMB ar putea avea tarif unic. „Nu este în vigoare acum, dar aceste discuții există”
Locurile de parcare administrate de PMB ar putea avea tarif unic. „Nu este în vigoare acum, dar aceste discuții există” Sursă foto: Agerpres

Primarul general al Capitalei a declarat joi, 15 septembrie 2022, că la nivelul consilierilor generali ai PMB există un consens referitor la simplificarea regulamentului de parcare. Astfel că, ar putea exista un singur tarif pentru toate locurile de parcare pe care pe administrează Primăria.

Locurile de parcare administrate de PMB ar putea avea tarif unic

În cadrul unui interviu acordat B1TV, primarul Nicușor Dan a fost întrebat daca există intenția de a modifica regulamentul de parcare, astfel încât să existe un tarif unic pentru locurile de parcare din București, conform Agerpres. Primarul General a confirmat acest lucru.

În momentul de față există zona zero cu 10 lei, zona I cu 5 lei și zona II cu 2,5 lei, dar în zona II sunt extrem de puține locuri de parcare – nu știu dacă sunt 150-200, din cele 10.000 care există cu totul. Și atunci, pentru moment, pentru ca lucrurile să fie simple pentru toată lumea, este o propunere care este îmbrățișată de consilierii generali, să simplificăm foarte tare regulamentul acesta. (…) (Această propunere, n.r.) nu este în vigoare acum, dar vă confirm că aceste discuții există și există, practic, un consens pe subiectul acesta, a declarat Nicușor Dan.

De asemenea, primarul General a anunțat că odată cu implementarea regulamentului parcărilor mai mulți oameni au început să își lase mașinile la periferia orașului.

Astfel că, parcările de tip park and ride au început să fie populate. Motivul este că pentru a evita să plătească tariful de parcare din centrul Bucureștiului, oameni preferă să lase mașinile la periferie și să folosească transportul în comun.

Regulamentul de are rolul de a gestiona traficul, nu de a obține venituri

În cadrul acestui interviu, Nicușor Dan a explicat că motivul principal pentru care municipalitatea a aplicat acest regulament de parcare este pentru a gestiona traficul extrem de aglomerat din Capitală.

Nu aplicăm regulamentul acesta ca să luăm bani la buget, ci pentru a face un trafic mai civilizat, așa cum orașele occidentale l-au făcut de-acum 30-40-50 de ani, a transmis Nicușor Dan.

Până la momentul actual au fost marcate 10.000 de locuri de parcare. Edilul Capitalei anunță că într-un termen de un an, un an și jumătate se se dorește ca acest număr să crească până la 150.000 de locuri de parcare.

Cookies