Locurile de joacă din Sectorul 5 vor fi spălate, igienizate și reparate. „Este important nu doar să facem curățenie, ci să o și păstrăm”

16 mart. 2023
140 Afișari
Locurile de joacă din Sectorul 5 vor fi spălate, igienizate și reparate. „Este important nu doar să facem curățenie, ci să o și păstrăm”
Locurile de joacă din Sectorul 5 vor fi spălate, igienizate și reparate. „Este important nu doar să facem curățenie, ci să o și păstrăm” | Sursă foto: Facebook-Comunicare Primăria Sector 5

Primăria din Sectorul 5 a anunțat, printr-o postare făcută pe pagina de Facebook, că locurile de joacă aflate în aria administrată urmează să fie spălate și igienizate. Administrația îi roagă pe cetățeni să mențină curățenia.

PS5 se ocupă se locurile de joacă: vor fi spălate și igienizate

Locurile de joacă aflate în Sectorul 5 din București vor fi curățate, anunță PS5. Astfel că, în urma acestei acțiuni toate aparatele aflate în părculețe urmează să fie igienizate și spălate, pentru ca cei mici să să poată juca în siguranță.

De asemenea, city managerul S5, Rareș Hopincă, a anunțat că vor fi realizate și lucrări de reparare a locurilor de joacă, acolo unde este nevoie.

Avem 15 locuri de joacă unde este nevoie de reparații capitale. Este important nu doar să facem curățenie, ci să o și păstrăm!

De aceea, fac un apel către toți cetățenii Sectorului 5 să adopte un comportament civilizat! Am toleranță zero pentru actele de vandalism și încălcare a legii, a declarat Rareș Hopincă.

Printre lucrările pe care PS5 le are în vedere se numără și:

  • Înlocuirea leagănelor,
  • Înlocuirea toboganelor,
  • Înlocuirea mobilierului deteriorat.

În locurile unde spațiul va permite, PS5 dorește să completeze locurile de joacă cu noi elemente unde cei mici să se poată juca.

Igienizarea locurilor de joacă din Sectorul 5
Igienizarea locurilor de joacă din Sectorul 5 | Sursă foto: Facebook-Comunicare Primăria Sector 5

Zeci de mii de arbori voi plantați în S5 până anul viitor

în data de 14 martie 2023, Rareș Hopincă anunța că 20.000 de tei, platani și stejari urmează să fie plantați pe străzile aflate în Sectorul 5 până în 2024. această inițiativă are rolul de a regenera spațiile spațiile verzi.

Vreau să avem arbori nu doar în zonele centrale sau la bulevardele principale, ci și în interiorul cartierelor, declară City Managerul din S5.

Plantarea arborilor a fost deja începută, iar primele zone vizate sunt cele unde există deja șantiere începute precum cele pentru:

  • Amenajarea de parcări,
  • Reabilitarea străzilor și a trotuarelor.

Până la finalul acestei luni, urmează să fie plantați circa 2.000 de arbori în zonele respective, anunță Rareș Hopincă.

Cookies