Locurile de joacă din marile parcuri administrate de PMB sunt neconforme! Trebuiau închise încă din 2020

19 nov. 2021
3733 Afișari
Locurile de joacă din marile parcuri administrate de PMB sunt neconforme! Trebuiau închise încă din 2020
Locurile de joacă din marile parcuri administrate de PMB sunt neconforme! Trebuiau închise încă din 2020. sursa foto: hotnews.ro

Locurile de joacă din marile parcuri administrate de PMB sunt neconforme, anunță Hotnews într-un reportaj. Mai mult, acestea trebuiau închise încă din 2020, dar acesta lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi. Ce spune Primăria Capitalei în această privință.

Probleme mari cu locurile de joacă pentru copiii din cele mai importante parcuri ale Bucureștiului, adică cele administrate de Primăria Capitalei.

Hotnews.ro a arătat, într-un reportaj recent, că mai multe echipamente de joacă sunt neconforme sau deteriorate, iar acestea trebuiau îndepărtate și reparate/înlocuite până acum. Mai mult, anul trecut, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a impus deja Administrației Lacuri, Parcuri și Agremet (ADPP) să oprească utilizarea echipamentelor de joacă deteriorate din parcurile Carol I, Tineretului, Cișmigiu, Circul de Stat, Herăstru, cunoscut acum dret Regele MIhai I, Izvor, Floreasca și Bordei până la remedierea situației, dar acestea sunt deschise și acum. Răspunsul ADP a fost inedit. Adiministrația subordonată PMB spune că de fapt a împrejmuit locurile de joacă cu benzi galbene, dar oamenii le-au rupt și au intrat să le folosească în continuare.

Ce se întâmplă cu locurile de joacă din Parcul Cișmigiu

Primăria Capitalei a recunoscut, într-un răspuns pentru hotnews.ro că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a impus ALPAB oprirea utilizării echipamentelor de joacă deteriorate până la remedierea situației în parcuri.

În acest sens, ALPAB a procedat la împrejmuirea în repetate rânduri a spațiilor de joacă cu bandă delimitatoare, numai că benzile au fost rupte. Menționăm că ALPAB a solicitat sprijinul Poliției Locale București pentru a intensifica acțiunile de patrulare în parcuri în scopul de a atrage atenția cetățenilor cu privire la interzicerea folosirii spațiilor de joacă”, spune PMB la solicitarea HotNews.ro.

Conform ALPAB, situația financiară a Parcului Cișmigiu a fost cea care a dus la neînlocuirea echipamentelor neconforme din locurile de joacă de acolo. Mai mult, aceștia transmit că nici nu le-au putut repara, din cauza unei prevederi din legea aflată în prezent în vigoare. De asemenea, aceastea ar fi putut fi executate Compania Municipală Parcuri și Grădini București, care nu a făcut lucrările necesare în această privință cu toate că ar fi fost trmisă o comandă.

”Normele ISCIR, care interzic modificarea echipamentelor fără reproiectarea de către producător, împiedică ALPAB să repare unele echipamente de joacă doar prin înlocuirea elementelor de metal, fiind necesare astfel, lucrări ample de reabilitare și modernizare a tuturor spațiilor de joacă administrate de ALPAB”, mai transmite ALPAB.

Totuși, conform promisiunilor, ALPAB promite că în perioada următoare va îndepărat toate echipamentele neconforme.

Mai mult, o situație asemănătoare are loc și în Parcul ALexandru Ioan Cuza, cunoscut drept IOR, administrat de Primăria Sectorului 3. Primarul Robert Negoiță spune că nu poate să închidă locurile de joacă, însă până acum nu s-a întâmplat nicio nenorocire, chiar dacă sunt așa de ani de zile.

Cookies