Locuri din București în care, dacă nu purtăm mască, se pot lua boli mult mai grave decât COVID

21 mai 2021
1730 afișări
Locuri din București în care, dacă nu purtăm mască, se pot lua boli mult mai grave decât COVID
Cursa vieții, oferită gratuit de taximetriștii din București

Pandemia aceasta, în cazul în care nu ați observat, ne-a cam luat mințile și ne-a determinat, de o manieră destul de ingenioasă, să uităm de multe alte boli despre care istoria ne-a învățat și, din păcate, încă ne mai învață că se pot lua chiar de oriunde, dacă nu suntem atenți. Deși autoritățile române ne permit acum să ieșim afară fără mască, noi, oamenii trebuie să fim foarte vigilenți și precauți, pentru că boala pândește perfidă și răbdătoare la orice colț de stradă, aștepând să sară în orice gură pe care o vede dezgolită și cel puțin întredeschisă. Fiind o fire mai rebelă, m-aș aventura chiar să spun că nimeni și nimic pe pământul ăsta n-a transmis boli mai multe decât gura. De asta îmi și recomand de multe ori să o țin închisă, evitând astfel să nu îi îmbolnăvesc pe alții și nici pe mine. 

Acest text a apărut pe fondul unui nou curent despre care am auzit în ultimele zile cum că persoanele care până acum erau împotriva purtării măștilor au început să poarte mască de teamă să nu fie infectați cu ARN mesager de la cei vaccinați care, cel mai probabil, umblă dezlănțuiți cu gurile deschise pe străzi împroșcând ca demenții cu ARN tot ce mișcă. Acum eu înțeleg treaba pornind de la temelia lingvistică. E clar că, dacă ARN-ul ăsta e mesager, el zburdă, transmite. Dacă era, de exemplu, ARN sedentar, mai așezat, la locul lui, pericolul ar fi fost mai mic. Mesager, fiind însă, e de la sine înțeles că îi stă în fire să facă poștă din gurile noastre. 

Să nu lăsăm pradă uitării, însă, faptul că în București, dar și în restul țării, există locuri în care boli mult mai grave circulă nestingherite abia așteptând să vadă vreun rătăcit cu gura deschisă.  Vă voi prezenta în continuare, fără a da adrese exacte, locurile unde maladii înfiorătoare se pot abate ca turbatele peste integritatea noastră.

  1. A se evita, în primul rând, zonele unde se află sediile Accept și Mozaiq. De multe ori s-a spus, atât în mediul online, cât și la radio și TV că homosexualitatea se ia. Pot să confirm. Eu, de exemplu, am luat multă homosexualitate la viața mea și am dat și la alții. Am trecut-o prima la pericole, pentru că, din proprie experiență și analiză, am remarcat cu o deosebită stupoare și o elegantă stupefacție că nimeni nu se mai vindecă de homosexulitate. După ce ai luat-o, ea rămâne în tine și își face culcuș, forțându-te ulterior să pui gura cine știe pe unde. Partea bună și optimistă este că “boala” aceasta devine, la un moment dat, atât de familiară, încât nici nu mai vrei să iei tratament. Înveți să trăiești cu ea și chiar să-ți placă.
  2. În al doilea rând, scumpii mei, evitați cimitirele. Din câte am remarcat în jurul meu, nimeni nu vrea “să sufere” de odihnă veșnică înainte moarte. De unde deduc că nu o fi bine să fii liniștit tot timpul. Ca și în cazul homosexualității, n-ai de unde să știi când și cum sare odihna veșnică pe tine și nu mai poți scăpa de ea. De asta zic că mai bine să să purtăm măști în preajma cimitirelor. Acuma aici e și un pic de paradox că, din câte am înțeles, odată îmbolnăvit cu odihnă veșnică mai deschizi gura doar când ai ceva relevant de spus, iar gestul acesta oral reduce consistent probabilitatea îmbolnăvirii cu alte alea.
  3. De asemenea, evitați să nu purtați mască în proximitatea grădinilor zoologice. Aici e evident pentru toată lumea de ce. Lupusul e o boală despre care am auzit cu toții și are perfect sens ca riscul de contractare să fie mai mare în zona zoo.
  4. Priapismul este, de asemenea, o boală a cărei putere de transmitere este subestimată. Atât din experiență proprie, cât și din a unora dintre apropiații mei, am înțeles că priapismul se manifestă destul de des în fața calculatoarelor și telefoanelor concomitent cu accesarea unor site-uri care ține de curentul religios “creșteți și înmulțiți-vă”. Nu cred că mai e nevoie să vă spun eu de ce e bine să purtați mască atunci când intrați pe astfel de site-uri. Perfidia acestei boli este că ea se poate instala și când ești singur. Sau, aș spune eu, aparent singur. Deci aveți multă grijă și scrutați atent cu privirea spațiul care vă înconjoară.
  5. Nu trebuie uitate nici bolile cu transmitere politică, celebre deja pentru transmiterea orală. Evitați, prin urmare zona sediilor PSD pentru a nu lua ciuma roșie. Cum PNL e predominant galben, nu pot decât să deduc logic gălbinarea care zace chiar și pe exteriorul gardurilor sediilor acestui partid. Și la USR PLUS e grav, formațiunea politică având la culori bleu și oranj. Nu s-au hotărât la o singură culoare predominantă, iar indecizia este o boală de care ar fi bine să ne ferim cu toții.
  6. Nu în cele din urmă râia. Râia se poate lua, evident dacă nu purtăm mască, din toate locuri și situațiile în care nu vrem să fim, pentru că, evident, ne-a mâncat în cur să ajungem în locurile și în situațiile respective.

Eu sper că v-am fost de folos  acest articol și că cel puțin un om va fi puțin mai sănătos datorită lui. Pupi. Doamne ajută. Adi.

Nota B365.ro În marea și de netăgăduita sa înțelepciune, Teleșpan dibuiește exact esențialul pe care apoi îl scrie (pe înțelesul și întru bucuria noastră, a tuturor):

Cookies