Locuri de vizitat lângă București dacă vrei să te bucuri de natură

12 nov. 2020
1207 afișări
Locuri de vizitat lângă București dacă vrei să te bucuri de natură

Dacă îți dorești să te bucuri de natură, dar și să admiri locuri frumoase aproape de casă, îți prezentăm câteva locuri de vizitat lângă București, perfecte pentru o duminică relaxantă.

Domeniul Știrbey – Buftea

Locul perfect pentru o zi de weekend liniștit este la Domeniul Știrbey, unde se organizează faimosul festival Bucharest Summer Well, precum și nunți, botezuri sau alte evenimente.

Domeniul este, în sine, o pagină a istoriei destul de recente a zonei. Palatul, punctul focal al parcului, a fost construit începând cu anul 1950 de către Barbu Dimitrie Știrbei, domnitor al Țării Românești.

La o plimbare pe domeniu veți întâlni cai, lebede și păsări cu un tril aparte. În prezent, în palat funcționează, în weekend, un restaurant a la carte, un motiv în plus pentru a vizita Domeniul Știrbey.

Pădurea Pustnicu

Pădurea Pustnicu se află la mică distanță față de București, mai precis la câțiva km de cartierul Pantelimon. Este frumos amplasată, lângă Lacului Pasărea, pe malul caruia te poți plimba liniștit pe potecă.

Drumul prin pădure, până la restaurant, este asfaltat și frecventat de persoane care stau la zona de grătare, până la pensiunea Casa Pustnicu, după care, în pădure, este destul de liniște. Locuri de stat nu prea există pe malul lacului, dar poți veni cu o păturică pentru un picnic rapid.

Parcul Natural Comana

Parcul Comana îți pune la dispoziție toate resursele de care ai nevoie pentru o zi relaxantă. Te poți plimba 3 kilometri pe potecile din Parcul Natural, poți merge cu bicicleta, poți face poze la ponton și la punctul de observație sau te poți plimba cu barca.

Dacă optezi pentru Parcul de Aventură, poți face trasee prin copaci sau să te dai cu tiroliana. Parcul de aventură Comana cuprinde 6 trasee pentru copii, 3 trasee pentru adulți de dificultate progresivă (usor, mediu si dificil), o tiroliană peste lac și o cascadă de tiroliene.

Snagov

La Snagov poți merge pentru o zi sau pentru tot weekendul. Palatul Snagov din păcate nu poate fi vizitat, decât când au loc evenimente, însă lacul Snagov este o frumusețe, pe malul căruia sunt tot felul de locații unde poți lua masa, te poți bălăci la piscină, merge la spa sau unde te poți chiar caza.

Mogoșoaia

La doar 15 kilometri de București, recunoscut pentru arhitectura brâncovenească deosebită se află Palatul Mogoșoaia. Reprezintă o destinație perfectă de weekend, unde te poți relaxa la un picnic pe malul Lacului Mogoșoaia, te poți plimba cu hidrobicicleta, sta la terasă sau chiar să faci schi nautic fără șalupă.

Cei de la Zumbaala Wake Park, primul cable wake park din Romania, spun că wakeboardingul poate fi practicat de oricine, pentru că este ușor de manevrat. Totodată, în parcul palatului poți să stai pe iarba, să joci badminton, volei, sau să faci un grătar.

Cookies