Locuri de parcare fictive în București. Pe hârtie existau, în realitate nu prea. Poliția Capitalei a făcut percheziții și a emis mandate de aducere

31 mai 2022
2208 Afișari
Locuri de parcare fictive în București. Pe hârtie existau, în realitate nu prea. Poliția Capitalei a făcut percheziții și a emis mandate de aducere
Locuri de parcare fictive în București. Pe hârtie existau, în realitate nu prea. Poliția Capitalei a făcut percheziții și a emis mandate de aducere. Imagine simbol - sursa: Pixabay

Un dezvoltator imobiliar s-a gândit să realizeze locuri de parcare fictive în București. Acestea erau doar în acte, dar în realitate lipseau cu desăvârșire. Poliția Capitalei a efectuat percheziții și a emis mandate de aducere.

Locuri de parcare fictive în București

Marți, 31 mai 2022, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 4 mandate de percheziție la domiciliu în București, dar și mandate de aducere emise pe numele a două persoane.

Autoritățile fac verificări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune și fals intelectual.

Potrivit informațiilor oficiale transmise de Poliția Capitalei, conform probelor administrate în cauză a rezultat o bănuială rezonabilă. În luna august a anului 2021, un dezvoltator imobiliar a decis să încheie procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Toate bune până aici, doar că respectiva societate comercială a indus în eroare organele abilitate să efectueze recepția lucrărilor la un imobil. Mai exact, a „dovedit” că și-a îndeplinit obligațiile privind construirea tuturor locurilor de parcare, așa cum apărea în autorizația de construire emisă de autoritatea locală și avizarea comisiei tehnice de circulație.

Uite locurile de parcare, nu-s locurile

Când a venit momentul recepției, dezvoltatorul imobiliar a prezentat reprezentanților autorității locale un număr total de 34 locuri de parcare, potrivit autorizației de construire. Doar că, după ce a obținut recepția, societatea comercială a desființat 18 locuri de parcare, dintre care 10 locuri de parcare în sisteme mecanice.

„Astfel, societatea ar fi urmărit inducerea în eroare cu privire la situația reală a locurilor de parcare și fraudarea bugetului local prin simularea îndeplinirii condițiilor prevăzute de hotărârile locale, prin existența numărului locurilor de parcare și neplata taxei de 10.000 euro pentru fiecare loc de parcare realizat, fiind produs un prejudiciu total de 180.000 euro autorității locale”, transmite Poliția Capitalei.

Audierile sunt efectuate la sediul Serviciului de Investigar a Criminalității Economice Sector 2. Oamenii legii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Cookies