Locuri de parcare albastre pe trotuarul de pe Bd. Basarabia. Asociația Vrem schimbare, mesaj pentru viceprimarul Bujduveanu: Nu putem fi de acord cu o asemenea abordare | UPDATE

13 nov. 2023
4038 Afișari
Locuri de parcare albastre pe trotuarul de pe Bd. Basarabia. Asociația Vrem schimbare, mesaj pentru viceprimarul Bujduveanu: Nu putem fi de acord cu o asemenea abordare | UPDATE
Locuri de parcare albastre pe trotuarul de pe Bd Basarabia. Asociația Vrem schimbare, mesaj pentru viceprimarul Bujduveanu: Nu putem fi de acord cu o asemenea abordare. Sursa foto: Facebook/ Stelian Bujduveanu

UPDATE: Viceprimarul Capitalei a transmis pentru HotNews.ro că aceste locuri de parcare albastre de pe Bd. Basarabia vor fi desființate, iar trotuarul o să rămână exclusiv pentru pietoni:

Am cerut Companiei Municipale Parking București desființarea acestor locuri de parcare de pe Bd. Basarabia. A fost greșeală pe care o corectăm. Justificarea CMPB și a experților din CTC pentru trasarea acestor locuri de parcare a fost faptul că au primit multe mesaje din partea locuitorilor din zonă și, un alt argument a fost faptul că traficul pietonal este foarte scăzut, a spus Stelian Bujduveanu, potrivit HotNews.ro.

Știrea inițială

La sfârșitul săptămânii trecute, viceprimarul Bujduveanu a anunțat că PMB amenajează noi locuri de parcare cu plată pe Bulevardul Basarabia, însă asociația Vrem schimbare trage un semnal de alarmă: „Nu putem fi de acord cu o asemenea abordare”.

Reprezentanții inițiativei civice îi transmit viceprimarului Capitalei că trotuarele sunt exclusiv pentru pietoni, chiar dacă sunt late, așa cum este cel de pe Bd. Basarabia.

Asociația Vrem schimbare, mesaj pentru viceprimarul Bujduveanu

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Parking București, amenajează locuri de parcare cu plată pe Bulevardul Basarabia, pe trotuar. Pentru pietoni a fost creat un coridor, acesta fiind delimitat de stâlpișori anti-parcare de cauciuc.

Deși trotuarul este exclusiv pentru pietoni, acum oamenii sunt nevoiți să împartă spațiul cu șoferii care vor parca acolo.

Asociația Vrem schimbare, mesaj pentru viceprimarul Stelian Bujduveanu:

Nu transformarea trotuarelor actuale în parcare auto este soluția pentru lipsa locurilor de parcare.

„Nu putem fi de acord cu o asemenea abordare”

Asociația spune că nu are cum să fie de acord cu o asemenea abordare. Un oraș care ajunge să prioritizeze mașinile nu este un oraș prietenos cu oamenii.

Mai jos, redăm mesajul integral transmis de Vrem schimbare:

Acum câteva zile am distribuit o postare în care apărea și acest trotuar minunat transformat în parcare pentru mașini cu acces auto pe trotuar, iar soluția pentru siguranța pietonilor a fost.. un rând de stâlpi anti-parcare de cauciuc. „Minunea” poate fi observată pe Bulevardul Basarabia.

Domnule viceprimar Stelian Bujduveanu, nu transformarea trotuarelor actuale în parcare auto este soluția pentru lipsa locurilor de parcare.

Nu putem fi de acord cu o asemenea abordare. Trotuarele sunt pentru pietoni, chiar dacă au mai mult de 3 metri lățime.

Un oraș care prioritizează mașinile nu este un oraș prietenos cu oamenii.

Art. 43: f) circulația autovehiculelor pe acostamente, pe șanțuri, pe trotuare, pe spații de siguranță ale drumurilor ori pe banda mediană a autostrăzilor; >>, a transmis asociația Vrem schimbare într-o postare pe Facebook.

Totul a pornit de aici: PMB amenajează noi locuri de parcare cu plată în București. Marcajele albastre sunt trasate pe Bulevardul Basarabia și pe străzile din proximitate, anunță viceprimarul Bujduveanu

Cookies