Locuri de muncă în Germania pentru studenţi, la salarii de 1.100 euro pe lună

de:
14 dec. 2010
0 Afișari
Locuri de muncă în Germania pentru studenţi, la salarii de 1.100 euro pe lună

Studenţii bucureşteni, care vor să muncească în Germania, în vacanţa de vară, au la dispoziţie 150 de locuri de muncă în domenii precum industrie, agricultură, gastronomie de sistem, respectiv fast-food şi curăţenie clădiri de birouri. Salariile variază între 1.100 şi 1.200 euro pe lună, în funcţie de negocierea cu angajatorul, susţin autorităţile. „Studenţii vor fi remuneraţi la acelaşi nivel la care sunt plătiţi şi angajaţii din Germania pentru o meserie similară. Din experienţa anilor anteriori, suma este între 1.100-1.200 euro. Cei care nu cunosc foarte bine limba germană pot lucra doar în agricultură”, a precizat pentru B365.ro Amalia Tănăsescu, reprezentanta EURES România, portalul care centralizează oferta de muncă din 31 de ţări europene, care a adăugat că, în anumite cazuri, studenţii trebuie să îşi plătească singuri din salariu chiria şi masa.

În plus, candidaţii trebuie să aibă în vedere faptul că până vor primi primul salariu e necesar să aibă asupra lor suma de minim 200-300 de euro pentru a se putea întreţine. „De cele mai multe ori, angajatorul  asigură cazarea în perimetrul locului de muncă, dar asta nu este o condiţie obligatoriu prin contract. Studenţii se angajează, de asemenea, să aibă disponibilitate pentru deplasări, la cererea patronului, însă acestea nu vor fi în alt oraş”, a completat Tănăsescu.

Persoanele interesate trebuie să pună pe lista de cheltuieli şi costurile de transport cu autocarul care nu vor fi decontate de firma din Germania pentru care vor lucra ulterior.

Contractul se semnează pe o perioadă de minim două luni, în perioada vacanţei de vară. „Înscrierile se pot face de pe 6 până pe 20 ianuarie 2011, în fiecare zi între orele 9-15 la Centrul de Informare şi Consiliere privind Cariera din strada Vânători nr.1, Sector 5 Bucureşti. Pentru a putea participa la preselecţie, studenţii trebuie să urmeze cursurile la zi ale unei universităţi de stat sau particulară şi să aibă vârsta de cel mult 35 de ani. Înainte de a fi selectaţi, candidaţii vor susţine un inerviu şi teste în limba germană”, a explicat pentru B365.ro Nicoleta Bortea, purtătorul de cuvânt al AMOFM Bucureşti.

În dosarul de înscriere se vor regăsi documente precum copiile legalizate ale cărţii de identitate şi, opţional, după paşaport, adeverinţă de la facultate în care se specifică anul de studii, copie după foaia matricolă în cazul studenţilor la universităţile particulare şi recomandare din partea unui profesor universitar. La preselecţie nu pot participa însă studenţii în an terminal. Formularul de înscriere poate fi descărcat de pe pagina de internet a AMOFM la adresa www.bucuresti.amofm.ro.

Cei care doresc detalii suplimentare pot apela numerele de telefon 021.337.21.94, 0758.102.149 sau 0758.236.632.

Cookies