Locuri de muncă în București. Peste 2.500 de joburi sunt disponibile în Capitală

15 iul. 2021
189 Afișari
Locuri de muncă în București. Peste 2.500 de joburi sunt disponibile în Capitală
Locuri de muncă în București. Peste 2.500 de joburi sunt disponibile în Capitală

Locuri de muncă în București. Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM) anunță că 2.554 de posturi sunt disponibile la nivelului Capitalei.

Peste 2.500 de locuri de muncă în București sunt disponibile în perioada 14 – 21 iulie conform datelor centralizate de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM).

Locuri de muncă în București. Se caută muncitori calificați

Din totalul celor peste 2.500 de posturi disponibile, 371 de posturi sunt destinate persoanelor cu studii superioare, 371 persoanelor cu studii medii, iar 1.516, cele mai multe, sunt pentru muncitorii calificaţi. Există şi 296 de locuri de muncă pentru muncitorii necalificaţi.

AMOFM Bucureşti precizează că baza de date a locurilor de muncă vacante este dinamică, astfel că în vederea unei informări cât mai corecte şi actualizate este bine să consultați lista pe site-ul instituţiei (www.anofm.ro – agenţia AMOFM Bucureşti). Acolo, locurile de muncă vacante declarate de către angajatori, sunt actuaizate zilnic.

AMOFM Bucureşti face cunoscute locurile de muncă vacante, comunicate de către angajatori, persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Serviciul de mediere a muncii se acorda gratuit”, precizează instituţia.

Instituția mai subliniază faptul că informaţiile privind locurile de muncă vacante şi condiţiile de ocupare a acestora se pot obţine de la Agenţiile Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, de pe raza celor şase sectoare ale Capitalei.

Capitala, lideră la salarii de peste 10.000 de lei

Capitala este lider la câștigurile de peste 10.000 lei lunar, conform datelor de la Inspecţia Muncii. În București există peste 120.000 de contracte înregistrate cu sume de minim 10.000 lei.

Numărul contractelor de muncă înregistrate cu un salariu lunar brut de 10.000 de lei sau mai mult a ajuns la 236.787 la începutul anului, conform datelor de la Inspecţia Muncii.

Astfel, rezultă, că peste 4,2% dintre contractele de muncă din România au salarii brute de 10.000 de lei sau peste această sumă.

Pe de altă parte, în luna mai,  ANOFM (Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca)a anunțat că pornește peste 136 de programe de formare profesională la nivel naţional pentru românii care vor să își schimbe meseria.

Cookies