Locuri de joacă din Plumbuita, transformate în WC-uri și ascunzători erotice. Tobogane rupte, mirosuri insuportabile și prezervative aruncate peste tot

20 feb. 2023
418 Afișari
Locuri de joacă din Plumbuita, transformate în WC-uri și ascunzători erotice. Tobogane rupte, mirosuri insuportabile și prezervative aruncate peste tot
Locuri de joacă din Plumbuita, transformate în WC-uri și ascunzători erotice. Tobogane rupte, mirosuri insuportabile și prezervative aruncate peste tot. Sursa foto: Facebook/ Vlad Toma

Un loc de joacă din parcul Plumbuita a fost ajuns să fie distrus și murdar, după doar 6 luni de la inaugurare.

Părinții sunt reticenți atunci când își duc copiii în parc, de teama ca aceștia să nu se accidenteze, murdărească sau chiar îmbolnăvească.

Un tătic a făcut apel la autorități să ia măsuri pentru restaurarea și curățarea parcului, pentru ca micuții să se poată juca în voie.

Plumbuita, mai mult adăpost pentru adulți decât parc pentru copii

Un bucureștean a surprins câteva imagini dintr-un loc de joacă al parcului Plumbuita din Sectorul 2 al Capitalei. În imagini se observă cum parcul este devastat și mizerabil, după doar 6 luni de la inaugurare:

Revin și eu cu niște poze făcute tot la un loc de joacă din parcul Plumbuita 1, care a fost inaugurat acum 6 luni. Acum e dezafectat, rupt, mizerabil cu miros de rahat

Tobogan stricat în parcul Plumbuita
Tobogan stricat în parcul Plumbuita. Sursa foto: Vlad Toma
Dezastru în parcul Plumbuita
Dezastru în parcul Plumbuita. Sursa foto: Vlad Toma

Pe lângă mirosul neplăcut și toboganele stricate, în locul de joacă se mai aflau și câteva prezervative folosite. Se pare că adulții au luat în serios termenul de „căsuță”, utilizând-o ca și cum ar fi a lor.

Prezervative găsite în parcul Plumbuita
Prezervative găsite în parcul Plumbuita. Sursa foto: Vlad Toma

Bărbatul le-a propus autorităților într-o postare pe grupul de Facebook Sector 2- Informații și dezbateri, montarea unor camere de supraveghere. Pe lângă asta, a mai propus și alte soluții pentru rezolvarea problemei:

Eu aș pune camere de luat vederi la toate locurile acestea de joacă si daca aș surprinde astfel de animale care se pretează la asemenea comportamente, aș face publice imaginile peste tot in online, cu riscul să plătesc amenda pentru GDPR. Și aș cere detalii de la toți, să îi putem identifica. Public shaming, plus amendă, plus curățarea locurilor- e soluția propusă de mine. În plus, un gardian care să nu mai păzească doar propriile barăci, ci să-și facă treaba cum trebuie. Altfel, să li se rezilieze contractele.

Tăticul a mai spus și că Administrația Domeniului Public Sectorul 2 își face treaba doar când este sesizată:

Cei de la ADP au nevoie mereu doar de sesizări ca să își facă treaba și să curețe aceste locuri? Ei nu le pot verifica și singuri? Mi se pare incredibil că de fiecare dată găsesc acest loc murdar

Căteva persoane au văzut postarea bărbatului de pe Facebook și au lăsat comentarii. Se pare că mai mulți dintre aceștia au avut experiențe similare în același parc.

Iată câteva dintre comentarii:

  • „Tocmai m-am întors din parc. În această căsuță era un cuplu care i-a spus fetiței mele să nu urce că oricum nu are pe unde să coboare. Era întuneric și nu ne-am dat seama că ar fi cineva acolo. Am căutat un paznic să îi spun, însă nu era niciunul în gheretă.”- C. G. B.
  • „Incredibil! În ce hal a ajuns să arate acest loc de joacă în doar câteva luni. Pai, în acest ritm va ajunge de nefolosit până la anul, chiar dacă este nou. Probabil, după ce se lasă seara, locurile de joacă sunt invadate de golani, care își fac de cap. Susțin ideea camerelor de luat de vederi.”- C. P.
  • „Copilul meu, săptămâna trecută voia să urce în căsuță! Chiar nu există legi împotriva acestor mizerii de „oameni „? Paznicii ce păzesc, copacii și aleile?”- D. V.

Un alt loc de joacă din Parcul Plumbuita, devenit toaletă publică

În urmă cu doar două zile, o bucureșteancă a postat pe aceeași pagină de Facebook o atenționare pentru părinți. Femeia a găsit fecale umane în toboganele și căsuțele dintr-un loc de joacă al parcului.

Fetița ei a călcat în mizeriile altor oameni, ceea ce a făcut-o pe mămică să ia decizia de a nu-și mai duce copiii în acel loc de joacă.

În urma postării femeii, autoritățile au luat măsuri și au curățat zonele infectate.

Citește mai multe AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies