Locul ideal pentru cheat day în București: Le Bab Fried Chicken

04 nov. 2022
2035 Afișari
Locul ideal pentru cheat day în București: Le Bab Fried Chicken

Înainte să punem piciorul în Le Bab:

Am o scuză puerilă și inventată, pe care mi-o tot repet în gând de fiecare dată când mi se face poftă de pui prăjit sau de crispy, sau de chestii nesănătoase, în general. Sună cam așa: „Da, mă, dar pe lumea ailalată n-au 8 crispy strips cu sos de usturoi, cartofi și cola, nici măcar mici din Obor sau Big Mac sau Kașarli de la Efendi, Adana de la A la Turca sau cârnați de la Gill. De merdenele nu mai vorbim. Și vorba aia: o viață am. Că alerg în parc ca Roșu și cert lumea pe internet că nu mănâncă edamame murate și telemea veche de caju sau că bag sarmale și tochituri ca Radu Anton Roman, tot în același loc de întâlnim. As if.”

Chestia asta se întâmplă cam de două ori pe lună, și țin la ea, pentru că-mi place „să calc pe lângă”. E un soi de rebeliune culinară generatoare de endorfine. Dar pentru că mă apropii ușor de 40, nu prea mai pot KFC. E prea mult pentru organismul meu. În plus, nu știu când ai fost ultima oară pe la ei, dar crispy-urile sunt jumătate din ce erau, iar de calitate nu mai vorbim. Unii recomandă Chicken Staff. Eu nu sunt fan. Calitate de duzină. Iar Popeye’s, așa cum am scris aici, e la fel de zguduitor ca ceilalți. Singurii care promiteau erau cei de la Anika Fried Chicken, care, din motive necunoscute de mine, au închis. Mare păcat.

Le Bab Fried Chicken. Au cu ce, mă!

Așa că am început să bănănăi după pui deep fried de calitate, dacă tot calc pe lângă, măcar să calc cu stil. Alternativa a fost mereu sub nasul meu, în piața Amzei. Se numește Le Bab Fried Chicken și este divizia de pui a deja celebrului restaurant Le Bab, din centrul vechi, despre care am scris în pandemie, aici. Cum s-ar spune: Le Bab Fried Chicken se trage din părinți campioni.

Meniul cuprinde burgeri cu pui, aripioare, crispy, multe sosuri făcute de ei (din care spicuiesc: honey mustard, maioneză cu usturoi, ranch, chilli & date relish, bbq, sriracha mayo, etc), și o opțiune vegetariană foarte populară prin bistrourile de street food: conopidă deep fried. Combourile cu băutură variază de la 40 la 50 de lei, cel mai scump fiind combo-ul Double Le Bab Fried Chiken cu băutură și cartofi: 49 de lei.

Opțiuni există. Pentru meniu, se scanează un QR code, dar dacă ți-e lene, uite aici un link cu meniul mură-n gură. Pam-pam. Lifehack!

Interior – Exterior

Le Bab Fried Chicken este un loc micuț, de unde, în general, se comandă pentru acasă, takeaway sau prin curier, deci nu te gândi că ai unde să stai la interior. În schimb, există o terasă micuță, simplă, de câteva mese, unde poți sta la soare să mănânci ceva, să bei un suc, să socializezi. Funcționalitatea primează. Mese simple, nimic extraordinar.

Judecata de Acum

Am mâncat pentru tine de la Le Bab Fried Chicken

Multe. Suficiente, zic eu. Am încercat să gust din toate câte un pic. Am încercat.

Honey Mustard LBFC Burger – Pulpe de pui prajite dezosate, sos de muștar cu miere preparat în casă, salata iceberg, jalapeños murat & o felie de cheddar | 35 lei

Cu el am început răsfățul Le Bab Fried Chicken, pentru că, da, e un răsfăț de street food. Burgerul ăsta are o chiflă super moale, pe care atunci când o presezi poți strânge și cuprinde foarte bine tot conținutul burgerului. Nu cade nimic pe lângă, nu se prelinge nimic, totul e acolo, în chiflă și e suficient. Picant cât trebuie, fără să piște prea tare. E un burger cinstit, micuț, bine echilibrat, cu o fâșie de pui relativ subțire, poate totuși prea subțire, dar overall își face treaba. Chiar dacă nu e wow, gustul e reglat și potențat din sosul de muștar cu miere. Nu cred că m-aș fi săturat doar din acest burger, deci e cam musai să adaugi o garnitură de ceva pe lângă, dacă vrei să nu îți câte stomacul în două ore.

3 Stripperz – 3 Strips din piept de pui crocante | 25 lei

Doamne, în sfârșit niște crispyuri gustoase! Cât le-am căutat prin tot Bucureștiu’, și ele zăceau chiar sub nasul meu, la o aruncătură de băț, aici în Amzei. Cred că vorbesc în numele tutuor iubitorilor de crispy când zic că LBFC Stripperz sunt, posibil, cele mai bune crispyuri de pui din București. Să-mi zici mie Cuțu dacă nu-i așa. Gust, frăgezime, crocănțime (există cuvântul ăsta? în fine) ca la carte. Le-am muiat frumos și adânc într-un sos de garlic mayo întru desăvârșire. Fără pâine, că doar nu suntem animale. Off topic: adaug stripperz pe lista lucrurilor faine pe care clujenii nu le au. 3 stripperz costă 25 de lei, 5 stripperz 32 de lei. Un  combo de 5 stripperz, sos garlic mayo și cartofi, totul la 45 de lei, ar rupe concurența pe genunchi.

E clar. Diseară merg iar la Stripperz!

LBFC Wings – Aripioare de pui crocante | 22 lei

Poate că nu există perfecțiune în street food și nici nu va exista vreodată prin natura ei, dar sigur te poți apropia de ea. Despre aripioarele de pui crocante de la Le Bab Fried Chicken poți spune orice, mai puțin un lucru: că sunt prea multe. Niciodată. Perfect preparate, iar crusta de pe exterior bate la fundul gol rețeta oricărui colonel. Garantat. Au o suculență aparte, care în topul meu le plasează peste stripperzurile de mai sus. Absolut bestiale LBFC Wings. Mă felicit că le-am ales din meniu. De-ar mai fi fost. Wow! Trei de DA.

Cauliflower spicy korean wings – Conopida picanta, crocantă și glazurată(sos), cu ceapă verde și susan. Lime. | 28 lei

Dacă vrei să corupi un vegetarian fan mâncare asiatică, ăsta e cel mai potrivit preparat. Conopida deep fried e foarte la modă zilele astea și se găsește pe toate străzile, la propriu. Am stros lime puțin lime pe ea și i-am dat bice. Nu mă dau în vânt, de ce să mint. E okay dacă nu ți-e poftă de de aripioare sau stripperz. Ceea ce e absolut imposibil. A, și e foarte, foarte picantă.

Spicy korean wings – Aripioare de pui picante, crocante si glazurate, cu ceapa verde si susan. Lime. | 28 lei

Aceleași wings bestiale de mai sus, cu un twist asiatic extrem de picat. Atât de picant încât îți anesteziază limba și chiar nu mai contează ce carne e acolo, iar chestia asta mă enervează nespus de tare. Le voi sări data viitoare. Dacă îți place korean picant, atunci comandă-le cu ochii închiși.

Concluzie. Le Bab LBFC > KFC > Popeye’s > Mec > Chicken Staff

Total Le Bab Fried Chicken: 142 lei.

O să mai mănânc pentru tine de la LBFC? Oho! Și încă cât. 100% Da.

Toate preparatele de mai sus ar fi putut sătura lejer 3 oameni. Plecau fericiți din Amzei. Garantat.

Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine.

Alte locuri pe unde-am mai mâncat pentru tine prin București:

Cookies