Locul exact în care va fi construit patinoarul Berceni Arena, anunțat de primarul Daniel Băluță | FOTO

01 nov. 2022
684 Afișari
Locul exact în care va fi construit patinoarul Berceni Arena, anunțat de primarul Daniel Băluță | FOTO
Locul exact în care va fi construit patinoarul Berceni Arena, anunțat de primarul Daniel Băluță. Sursa foto: Facebook/ Daniel Băluță

Berceni Arena este primul patinoar public construit în București în ultimii 70 de ani. După mai multe întrebări primite de la bucureșteni, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță a spus unde anume va fi construit patinoarul Berceni Arena.

Locul exact în care va fi construit patinoarul Berceni Arena

La data de 1 septembrie a început săparea fundației, iar la data de 26 septembrie primarul Sectorului 4 anunța că se toarnă fundația.

Până acum, bucureștenii știau doar că patinoarul Berceni Arena din Sectorul 4 va fi construit undeva în zona Apărătorii Patriei, dar nu se știa locul exact.

Astfel, Primarul Sectorului 4 a anunțat, marți, 1 noiembrie 2022, că Patinoarul Berceni Arena va fi construit la intersecția de la Apărătorii Patriei.

„Pentru că mulți dintre dumneavoastră mi-ați cerut să vă spun unde se află locația exactă, iată o imagine concludentă”, completează Daniel Băluță într-o postare pe pagina de Facebook.

Sursa foto: Facebook/ Daniel Băluță

Berceni Arena va fi vizavi de Universitatea Spiru Haret, la intersecția dintre Șoseaua Berceni cu strada Turnu Măgurele.

„comunitatea Sectorului 4 construiește primul patinoar ridicat în Capitală după 70 de ani”, amintește edilul.

Autoritățile promit că patinoarul Berceni Arena va fi dat în folosință la sfârșitul anului 2023. Arena va avea tribune, vestiare și cabinete medicale.

Bucureștiul are nevoie de un patinoar competițional

„Bucureștiul este singura capitală europeană care nu are patinoar competițional”, declara Daniel Băluță acum câteva luni.

În prezent, în Capitală, echipele de hochei ale CSA Steaua, Sportul Studențesc, CSA Steaua Rangers și AS Venus, patru echipe de sportivi pe gheață, se antrenează pe singurul patinoar olimpic din oraș: Allianz-Tiriac Arena, patinoarul privat deținut de omul de afaceri Ion Țiriac în nordul Bucureștiului. Capitala României nu are niciun alt patinoar olimpic, după ce patinoarul Flamaropol a fost dărâmat.

Cookies