SMART CITY

Locul doi la Robofest 2015, în Rusia, ocupat de elevii de la Colegiul Tudor Vianu din Bucureşti

Elevii de la Colegiul Tudor Vianu din Bucureşti, câştigătorii premiului al doilea la cel mai mare Festival de Roboţi din Rusia, nu vor avea însă prea mult timp să serbeze victoria: peste câteva zile vor concura şi la Campionatul Europei Centrale şi de Est în domeniul roboticii, a relatat de la Moscova corespondentul TVR, Liviu Iurea.

Elevi cu vârste între 7 şi 18 ani au venit la Moscova din diferite regiuni ale Rusiei şi din alte ţări să îşi arate performanţa în domeniul roboticii.

Participanţii vin în concurs cu maşinării extrem de ingenioase, în mare parte inventate şi construite chiar de ei.

La concurs a fost reprezentată şi România, pentru al treilea an consecutiv. Inventivitatea elevilor români a stârnit interesul altor echipe.

„Robotul nostru, „Opossum”, trebuie să colecteze bile dintr-un pilon central. Aceste bile cad pe teren. Sunt două tipuri de bile: bile mari şi bile mici. Robotul tebuie să colecteze maximum cinci bile o dată şi după…să le descarce într-un pilon, care poate fi de 30, 60 sau 90 de centimetri. Tot meciul durează 2 minute, trebuie să te mişti foarte, foarte repede şi, în acelaşi timp, te lupţi cu alţi trei roboţi adverşi, pentru un număr limitat de bile”, a explicat Ionuţ Penea, conducătorul echipei României.

În final, echipa României a ocupat locul al doilea în clasamentul general la secţiunea FTC.

Următoarea provocare pentru elevii de la Vianu va fi peste 10 zile, când vor participa la Praga, pe acelaşi profil, la Campionatul Europei Centrale şi de Est.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button