Bucureştenii pot plăti taxele şi impozitele locale cu 10% reducere până pe 1 aprilie

de:
25 mart. 2013
1 Afișari
Bucureştenii pot plăti taxele şi impozitele locale cu 10% reducere până pe 1 aprilie

Pentru că în acest an, 31 martie esteo zi nelucrătoare, locuitorii din Sectorul 6 vor putea plăti taxele şi impozitele locale, beneficiind de reducerea de 10% şi pe 1 aprilie. Începând cu data de 2 aprilie, pentru sumele neachitate se aplică majorări de întârziere de 2% pe lună sau fracţiune de lună, calculate în ziua când se efectuează plata, pentru fiecare impozit datorat, informează Primăria Sectorului 6 într-un comunicat remis B365.ro. 

În Sectorul 6, încasările la bugetul local au crescut în primele trei luni ale anului 2013, faţă de aceeaşi perioadă din 2012. Astfel, pe 20 martie, din impozite şi taxe locale a fost încasată suma de 40.375.253 lei, cu aproximativ 3,1 milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 6, diversificarea posibilităţilor de plată puse la dispoziţia contribuabililor de către SPFPL Sector 6 a contribuit mult la creşterea încasărilor.

Pentru a evita aglomeraţia de la ghişeele de plăţi şi pentru reducerea timpului de aşteptare, SPFPL Sector 6 le reaminteşte contribuabililor că pot efectua plăţi şi prin sistemele electronice de plată a impozitelor, la infochioşcurile amplasate în marile centre comerciale din Sectorul 6 (Plaza Romania, Cotroceni Parc, Selgros – Drumul Taberei, Cora – Lujerului, Carrefour Orhideea şi Militari, Metro şi Auchan). Şi la sediul SPFPL Sector 6, din Drumul Taberei nr. 18 şi la Biroul Unic, din cadrul Primăriei Sectorului 6, funcţionează câte un infochioşc.

„Punct de plată impozite, taxe 24/24″, unicul de acest gen din Europa funcţionează 24/24, inclusiv, sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale este pus la dispoziţia locuitorilor Sectorului 6 pentru plata taxelor şi impozitelor. Tot de la acest punct se pot obţine informaţii legate de sumele de plată. Accesul în acest centru se face pe bază de CNP şi numai de către persoanele fizice înscrise în evidenţele fiscale, beneficiind de confidenţialitate. Prin acest sistem, cele mai multe plăţi au fost efectuate în afara programului de lucru al instituţiei.

Plata impozitelor online – Ghişeul.ro reprezintă un sistem naţional electronic de plată on-line a taxelor şi impozitelor locale cu carduri bancare emise şi valabile în orice bancă din România, inclusiv cu carduri emise de băncile din străinătate. Totodată acesta este şi un sistem facil, eficient de plată şi de vizualizare prin internet, în sensul că economiseşte timpul cetăţeanului şi, mai mult, plăţile pot fi efectuate oriunde şi oricând.

În perioada 01.01.–20.03.2013, prin sistemele de plată electronice a fost încasată suma de 950.000 lei.

Locuitorii Sectorului 6 care vor să îşi plătească taxele şi impozitele la ghişee au la dispoziţie centrele de încasare ale SPFPL Sector 6 (Orizont, Militari şi Giuleşti), deschise în zilele de luni, marţi şi joi, între orele 8.30 – 16.30, miercuri, în intervalul 8.30 – 18.30, şi vineri, de la ora 8.30 la ora 14.00.

În plus, centrul din Drumul Taberei nr. 40 (lângă piaţa Drumul Taberei) are program cu publicul şi în fiecare zi de sâmbătă între orele 9.00 – 14.00, iar în cursul săptămânii funcţionează după un program prelungit faţă de celelalte centre, astfel: luni – joi de la 7.00 –21.00, iar vineri de la 7.00 –19.00.

Cea mai mare afluenţă de plătitori la ghişee a fost înregistrată la începutul lunii martie, când s-au încasat zilnic, în numerar, sume de peste 500.000 de lei.

Cookies