Locuitorii Sectorului 4, obligați să scape de ambrozie. Anunțul făcut de Daniel Băluță

12 apr. 2022
347 afișări
Locuitorii Sectorului 4, obligați să scape de ambrozie. Anunțul făcut de Daniel Băluță
Locuitorii Sectorului 4, obligați să scape de ambrozie. Anunțul făcut de Daniel Băluță | Sursă foto: Facebook- Daniel Băluță

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, îi avertizează pe proprietarii de terenuri că trebuie să scape de ambrozie. În cazul în care aceștia nu vor elimina buruiană, riscă amenzi de până la 20.000 de lei.

Locuitorii Sectorului 4, obligați să scape de ambrozie

Ambrozia este o buruiană extrem de comună, ce se răspândește repede și cu toate că pare a fi inofensivă, aceasta provoacă reacții alergice unui număr mare de persoane. Astfel că, Daniel Băluță îi avertizează pe cetățenii ce dețin terenuri în Sectorul 4 din București, că au obligația de a scăpa de această buruiană.

Această buruiană afectează mulți dintre oamenii din jurul nostru și le pune în pericol sănătatea, așa că este nevoie de implicarea tuturor pentru a-i proteja pe cei dragi!

Primarul a anunțat că în perioada se vor trimite notificări către cetățenii sectorului. Poliția Locală din Sectorul 4, urmează să înștiințeze proprietarii terenurilor ce au fost identificate și anii trecuți cu ambrozie.

În acest mod, oamenii vor putea lua măsurile necesare din timp, iar buruiana ce provoacă alergii nu se va putea dezvolta și extinde.

Cei ce nu respectă legea pot primi următoare sancțiuni contravenționale:
  • Persoanele fizice pot primi o amendă de la 1.000 de lei, la 5.000 de lei,
  • Persoanele juridice pot primi o amendă de la 10.000 de lei, la 20.000 de lei.

Cum se poate scăpa de buruiană

În data de 7 aprilie 2022, Garda de Mediu a anunțat că începe perioada ambroziei și i-a încurajat pe proprietarii de terenuri să acționeze din timp. Pentru a veni în ajutorul acestora, a creat o  listă de sfaturi de urmat, pentru cei ce se confruntă cu această buruiană.

Iată cum poate fi eliminată planta nocivă:

  • Cosirea manuală, sau cu ajutorul echipamentelor mecanice de tuns iarba,
  • Dacă planta este crescută în șanțuri, stufărișuri sau denivelări, distrugerea acesteia se poate face prin aplicarea unor lucrări de discuit, grăpat sau cu ajutorul cositorii electrice,
  • Daca planta este răspândită pe suprafețe mari se recomandă să se aplice erbicide,
  • Dacă planta este răspândită pe suprafețe mici, aceasta poate fi smulsă ușor folosind mănuși de protecție, pentru a evita posibilele iritații. De asemenea, poate fi distrusă cu sapa sau secera,
  • Pentru a eficientiza lucrările de combatere, cosirea trebuie să fie făcută cât mai aproape de suprafața solului, pentru a se distruge toate ramificațiile pantei.

Proprietarii de terenuri pe care crește această buruiană, au obligația de a scăpa de ea, înainte de data de 30 iunie.

Cookies