FIT CITY

Locuitorii Sectorului 1 beneficiază de teste gratuite pentru depistarea virusurilor gripale A și B

Începând de marți, la Complexul Caraiman funcționează o structură operativă, formată din specialiști în medicină generală și pediatri. Aceștia vor evalua gratuit starea de sănătate a celor care apelează la serviciile Complexului Caraiman și, după caz, vor acorda asistență medicală de specialitate.

„Prin crearea acestei structuri operative la Complexul Caraiman și prin realizarea de teste gratuite pentru depistarea virusurilor gripale, locuitorii Sectorului 1 pot afla rapid dacă au contactat un astfel de virus și, dacă este cazul, li se poate prescrie din timp tratamentul adecvat de către specialiștii noștri”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Totodată, bucureștenii care domiciliază în Sectorul 1 sunt așteptați la Complexul Multifuncțional Caraiman dacă au vreun semn de întrebare în ceea ce privește starea lor de sănătate.

Complexul Multifuncțional Caraiman dispune de 17 cabinete medicale dotate cu tot ce este necesar pentru un act medical de calitate: ginecologie, oftalmologie, urologie, oncologie, stomatologie, dermatologie, radiologie, cardiologie, imagistică medicală etc., conform comunicatului de presă.

În afară de stomatologie (unde există un cuantum minim de venit/cap de locuitor), toate celelalte specialități sunt gratuite pentru locuitorii Sectorului 1.

Tot aici au fost deschise un Centru de Recuperare Medicală, care oferă servicii de fizioterapie, kinetoterapie și reabilitare funcțională, precum și un Centru de zi Alzheimer, în care pacienții cu demență sau cu alte tulburări neurodegenerative sunt luați de acasă de către un echipaj medical, aduși la centru, îngrijiți până la ora 18.00 și transportați înapoi acasă.

În plus, o altă investiție majoră pentru creșterea calității vieții locuitorilor Sectorului 1 o constituie inaugurarea, în cursul anului trecut, a celui mai performant mamograf din țară. Acesta realizează mamografii 2D, 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast. Doamnele care locuiesc în sectorul 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit, pe baza actului de identitate și a unei trimiteri de la un medic specialist.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button