Radiografii pulmonare și consultații gratuite pentru locuitorii Sectorului 1. Tot ce trebuie să știți despre această campanie

08 nov. 2021
407 Afișari
Radiografii pulmonare și consultații gratuite pentru locuitorii Sectorului 1. Tot ce trebuie să știți despre această campanie
Locuitorii Sectorului 1 au parte de radiografii pulmonare și consultații gratuite. Tot ce trebuie să știți despre această campanie. Sursa foto: Unsplash

Primăria Sectorului 1 organizează în intervalul 8 noiembrie - 8 decembrie un eveniment dedicat cetățenilor din sector. Aceștia vor putea să își facă radiografii pulmonare și consultații de specialitate la Complexul Multifuncțional Caraiman.

Locuitorii din Sectorul 1 al Capitalei au ocazia, în intervalul 8 noiembrie – 8 decembrie, să beneficieze de radiografii pulmonare și consultații de specialitate gratuite. Această campanie se va petrece la Complexul Multifuncțional Caraiman și are ca scop prevenirea tuberculozei pulmonare.

Radiografii pulmonare și consultații gratuite în Sectorul 1. Tot ce trebuie să știți

Înainte de toate, pentru a putea beneficia de radiografii pulmonare dar și de consultațiile medicale decontate integral, este nevoie ca doritorii să aibă cel puțin 18 ani și să aibă reședința permanentă pe teritoriul Sectorului 1 al Capitalei.

Această campanie de conștientizare și prevenire a tuberculozei pulmonare va avea loc la un singur centru, și anume Complexul Multifuncțional Caraiman, aflat pe strada Caraiman nr, 33A. Acțiunea este realizată în parteneriat cu Primăria Sectorului 1 și fiecare persoană poate să beneficieze de un screening TB pulmonar gratuit.

Pentru a face o programare, este necesară apelarea la unul dintre aceste numere de telefon:

  • 021.224.40.73,
  • 021.224.40.29,
  • 021.224.40.28

De asemenea, este necesar ca persoanele ce doresc să participe la acțiune să facă mențiunea „Campanie tuberculoză pulmonară” în momentul programării.

În ce interval orar se efectuează radiografiile pulmonare

Potrivit organizatorilor, radiografiile pulmonare se pot efectua doar în zilele de miercuri, între orele 09:00 și 13:00, în timp ce consultațiile de specialitate au loc în fiecare zi de joi din perioada campaniei, în intervalul orar 08:00 – 15:00.

În urma radiografiei, pacienții vor fi direcționați către medicul pneumolog pentru a li se efectua un consult de specialitate.

Tuberculoza este o boală extrem de gravă, care însă poate fi vindecată tot atât de ușor, doar că este crucială depistarea acesteia la timp. Astfel, pentru a depista boala și pentru a începe tratamentul este esențială efectuarea unei radiografii pulmonare precum și prezentarea la medicul specialist încă de la cel mai mic simptom.

Și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a postat pe pagina sa de Facebook un anunț în legătură cu această campanie, despre care spune că este una de „informare, educare, prevenire și conștientizare a tuberculozei pulmonare.”.

Cookies