Locuitorii din zona Berzei – Buzeşti, exasperaţi de lucrările la bulevardul Uranus

de:
21 dec. 2011
0 Afișari
Locuitorii din zona Berzei - Buzeşti, exasperaţi de lucrările la bulevardul Uranus

Locuitorii din zona Berzei – Buzeşti se plâng, printre altele, de lucrările din zonă, care blochează traficul, şi de faptul că nu pot circula nici ca pietoni din cauza mizeriei şi a noroaielor din jur. Cu ocazia inaugurării unui nou tronson din Bd Uranus, între Piaţa Victoriei şi strada Occidentului, un cititor B365.ro, a trimis un mesaj prin care vrea să pună în evidenţă faptul că cetăţenii şi comercianţii riverani au parte de ”prejudicii enorme prin modul iresponsabil în care se lucrează pe şantier”.

Cititorul mai acuză şi lipsa de coordonare dintre Primăria Capitalei şi companiile care deţin reţelele edilitare, distrugerea completă a trotuarelor de pe str. Berzei, poluarea masivă, întreruperea utilităţilor, acţiunea hoţilor de metale, care fură tot ce prind, de câteva luni, în ciuda faptului că poliţia îşi face apariţia o dată pe săptămână, dar şi ritmul lent de desfăşurare a lucrărilor.

”Mai toţi (n.red – angajaţii companiilor care operează reţelele edilitare) lucrează de nouă luni în mod sporadic, în dorul lelii, lent, prost, ineficient şi timp de doar câteva ore pe zi. Specialiştii ştiu că există autorizaţii de construire, semnate de primarul general, pentru întreaga zonă, cu excepţia celei dintre str.Cameliei şi Calea Griviţei. Deci a existat şi există posibilitatea legală de a lucra! Astfel, Primăria nu ar trebui să-şi justifice inactivitatea prin această disputa tardivă şi contraproductivă.”, susţine prof. univ. dr. inginer Nicolae Drăgulănescu.

Profesorul universitar stă pe strada Crişana şi a declarat, pentru B365.ro, că, de nouă luni, nu are acces, nici ca pieton, din cauza lucrărilor din zonă, la Gara de Nord, Piaţa Matache sau în zona Știrbei Vodă – Berzei. Drăgulănescu spune că edilul-şef al Capitalei a cerut o soluţie tehnică pentru rezolvarea problemei din zonă. Însă, potrivit locuitorului, Oprescu a refuzat crearea unei zone verzi de la Hala Matache până la intersecţia cu Mircea Vulcănescu, o alternativă tehnică viabilă pentru riverani.

”Eu am vreo 10 mesaje trimise la Primăria Municipiului Bucureşti. Îmi răspunde un cetăţean care se ocupă de infrastructură, trimiţând mesajele mele constructorilor. Euroconstruct şi Tehnologica Radion au acţionat fără cap şi fără coadă. De exemplu, şantierul nu este împrejmuit. Oricine poate să treacă pe acolo şi să fure orice. Poliţia a făcut verificări şi mi-a transmis că s-a făcut control la cele două firme şi s-au aplicat sancţiuni pentru că nu au delimitat şantierul şi nu au blocat accesul. Aiurea! Nu s-a făcut nimic! Dar poate că nu asta era soluţia. Soluţia era să ne ajute pe noi riveranii să trecem prin zona străzii Berzei, de-a lungul ei şi traversând-o”, a explicat Drăgulănescu.

Omul spune că este îngrozit de faptul că mereu apar oameni diferiţi, care sapă în zonă şi stârnesc suspiciuni pentru că nu poartă echipamentele vreunei firme. Profesorul descrie un haos total în zonă şi spune că hoţii au tăiat chiar şi cablurile noi montate recent de Enel.

”Toată problema asta reprezintă o lipsă clară de management. Eu mă ocup de aşa ceva, din punct de vedere profesional, şi îmi dau seama că ceea ce se face denotă faptul că şi cei de la Primărie şi cei de la celelalte firme care lucrează la acest proiect sunt depăşiţi total de situaţie. Ca evaluator, câştigător al premiului european pentru calitate, eu puteam să le ofer sprijin pentru rezolarea problemei, dar nu mi-au acceptat propunerea”, mai spune Drăgulănescu.

Riveranul a mai precizat că în vară, din iunie şi până în septembrie, în fiecare săptămână, locuitorii din zonă rămâneau ori fără apă, ori fără curent electric, fie fără gaze sau fără ton, chiar şi o săptămână, la telefonia fixă.

”Ce să înţeleagă cetăţeanul şi comerciantul riveran din această bâlbâială administrativă din care el are de pierdut enorm, prin blocarea totală a traficului rutier şi pietonal?”, se întreabă retoric Nicolae Drăgulănescu.

Cookies