Locuitorii din Sectorul 6 își pot plăti taxele și impozitele la metrou. Automate de tip selfpay au fost montate în 8 stații

08 dec. 2023
1411 Afișari
Locuitorii din Sectorul 6 își pot plăti taxele și impozitele la metrou. Automate de tip selfpay au fost montate în 8 stații
Locuitorii din Sectorul 6 își pot plăti taxele și impozitele la metrou. Automate de tip selfpay au fost montate în 8 stații | Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 6

În cele 8 stații de metrou de pe raza Sectorului 6 au fost amplasate automate de tip selfpay care îi ajută pe bucureșteni să plătească, simplu și rapid, impozitele și taxele locale aferente Primăriei Sectorului 6.

Automate de tip selfpay au fost montate în stațiile de metrou din Sectorul 6

Metrorex anunță, pe Facebook, că vine în sprijinul călătorilor care aleg să circule cu metroul și facilitează accesul tuturor la automatele/stațiile de plată care permit, rapid și securizat, plata impozitelor și taxelor locale aferente Primăriei Sectorului 6.

Automatele de tip selfpay sunt amplasate la metrou, în cadrul unui proiect pilot acceptat de Metrorex și Primăria Sectorului 6, în stațiile de metrou de pe raza Sectorului 6 al Capitalei. Acestea sunt următoarele:

  • Crângași,
  • Gorjului,
  • Grozăvești,
  • Lujerului,
  • Politehnică,
  • Preciziei,
  • Valea Ialomiței,
  • Râul Doamnei.

Automatele de plată de tip selfpay aparțin Primăriei Sectorului 6 și se află în apropierea celor de vândut cartele ale Metrorex.

Pe lângă accesul rapid de plată și de informare de care beneficiază cetățenii de pe raza sectorului 6, cu privire la taxe și impozite, proiectul pilot vizează dezvoltarea cooperării dintre Metrorex și autoritățile publice locale.

Stațiile de metrou din București sunt accesibile pentru nevăzători

Metrorex a vorbit, pe data de 3 decembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, despre implementarea lucrărilor de accesibilizare a stațiilor de metrou.

Compania a transmis că cele 63 de stații în care opresc trenurile de metrou sunt accesibile pentru persoanele nevăzătoare și pentru cele cu deficiențe locomotorii.

Toate cele 63 de stații de metrou au fost dotate cu panouri de semnalistică Braille și elemente din oțel inoxidabil pentru accesibilizarea călătoriei persoanelor cu deficiențe de vedere.

În toată rețeaua de metrou, stațiile sunt dotate cu 280 de esclatoare și 149 de lifturi.

Și pe viitor ne vom strădui să facem călătoriile cu metroul mai ușoare și mai accesibile pentru toată comunitatea.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies