ARHIVA B365

Locuitorii din Prelungirea Ghencea sunt revoltaţi. Ce decizie a luat Primăria Capitalei

Primăria Municipiului Bucureşti are în vedere realizarea unui nou studiu de fezabilitate pentru lărgirea Prelungirii Ghencea, care să includă patru benzi auto şi linie de tramvai, potrivit declaraţiilor Primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, din cadrul unei întâlniri cu membrii Asociaţiei de cartier.

Noul plan ce include şi linia de tramvai nu este însă agreat de locuitorii din zonă.

Nu ni se pare fezabil. Nu este timp! Nu mai putem aştepta să se modifice iar proiectul„, a spus pentru economica.net Delia Mihalache, unul dintre fondatorii Aosciaţiei Prelungirea Ghencea.

Aceasta mai spune că nimeni din cadrul municipalităţii nu i-a informat cu privire la noul plan şi că aşteaptă de mai bine de trei luni să intre în audienţă la Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Reprezentanţii proiectantului, firma Search Corporation, au confirmat faptul că la nivelul Primăriei Capitalei încă se discută mai multe variante despre cum va arăta proiectul, acesta nefiind definitivat.

Situaţia este cu atât mai neclară cu cât se pare că au fost declanşate procedurile de expropriere, dar nu se ştie dacă se vor face pentru un drum de patru sau cu şase benzi, potrivit reprezentantei Asociaţiei.

„Noutăţi despre exproprierile pentru lărgirea Prelungirii Ghencea: cel puţin un vecin a primit înştiintare ca vor veni din partea PMB să facă măsurători pe proprietate în 10 octombrie. Să sperăm că aşa se va întâmpla cu toţi cei 200 de proprietari. Şi repede, că de 10 ani aşteptăm asta!”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Asociaţiei de cartier.

Referitor la exproprierile pentru lărgire, banii necesari au fost viraţi într-un cont special al Primăriei Capitalei, a mai spus primarul Sectorului 6, care a menţionat că există încă probleme tehnice, cadastrale, întrucât unele terenuri se suprapun şi au o situaţie juridică incertă în ceea ce priveşte proprietarii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button