LA MINE-N CARTIER

Locuitorii din Prelungirea Ghencea şi-au făcut asociaţie de cartier

Membrii grupului civic Iniţiativa Prelungirea Ghencea au anunţat că sâmbătă, 17 septembrie, a avut loc înregistrarea oficială a asociaţiei cu acelaşi nume.

Prin organizarea într-o asociaţie, vor putea strânge donaţii, precum cele de 2% din impozitul pe venit, şi astfel se vor putea implica şi locuitorii care nu pot veni mereu la acţiuni de protest, a explicat pentru ECONOMICA.NET Delia Mihalache, unul dintre membrii fondatori ai organizaţiei.

Aceasta a mai spus că, prin înfiinţarea asociaţiei, vor putea angaja un avocat pentru a da în judecată Primăria Capitalei şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Şi asta din cauză că întârzie cu proiectul de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea, respectiv cu cel al Pasajului de la Domneşti, de peste Centura Capitalei.

Asociaţia Prelungirea Ghencea îşi propune să reprezinte şi să apere interesele a peste 20.000 de locuitori din zonă, militează pentru amenajarea zonei conform nevoilor locuitorilor – modernizarea străzii principale, cu trotuare, piste de biciclete şi pasaj suprateran peste Şoseaua de centură, extinderea reţelelor de utilităţi, parc, şcoală, grădiniţă -, pentru dezvoltare urbanistică armonioasă şi nu haotică aşa cum este în prezent.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button