Locuitorii din Greenfield se strâng la protest, la primăria lui Clotilde Armand | Nicușor Dan: Primarul S1 este mandatat să obțină drumul provizoriu prin pădure

11 ian. 2023
352 Afișari
Locuitorii din Greenfield se strâng la protest, la primăria lui Clotilde Armand |  Nicușor Dan: Primarul S1 este mandatat să obțină drumul provizoriu prin pădure
FOTO: facebook

Cartierul Greenfield din Băneasa, ansamblul rezidențial cu 6.000 de locuitori, este în fierbere. Fără nicio schimbare a situației din 7 ianuarie, când Drumul Vadul Moldovei (drum forestier) a fost închis de către Romsilva cu barieră, iar una dintre singurele două ieșiri din cartier a dispărut, locuitorii anunță că se strâng la protest. În fața Primăriei Sectorului 1. Între timp, primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că primarul Clotilde Armand este mandatat de Consiliul General să plătească taxa de administrare și să obțină schimbarea terenului de 300 m, deținut de Romsilva, în cale de circulație provizorie.

”Avem o discuție pe provizoriu și una pe definitiv. Pe provizoriu, Consiliul General a mandatat pe primarul Sectorului 1 să obțină dreptul de administrare și în felul acesta să poată să schimbe, fiind administrator, funcțiunea acelei suprafețe de teren, în cale de circulație provizorie. Este o chestiune pe care primarul Sectorului 1 este mandatat să o facă.”, a răspuns, miercuri, Nicușor Dan, întrebat cum se rezolvă problema de circulație a locuitorilor din Greenfield, cartierul construit începând din 2007 în zona Pădurii Băneasa, la limita cu șoseaua de centură.

Actele pentru PUZ-ul unui singur drum, depus acum 3 săptămâni de investitor

Acuzat de dezvoltatorul de la Greenfield, Impact Developer & Contractor, de pasivitate, primarul general Nicușor Dan a precizat că din trei proiecte de ieșire către șoseaua de centură, pentru unul singur există documentație depusă de dezvoltator, și aceasta depusă abia acum 3 săptămâni. ”După ce va veni de la arhitectul-șef aviz, eu voi propune în CGMB aprobarea acestui PUZ.”, a anunțat Nicușor Dan.

”În ceea ce privește soluția definitivă pentru ca ea să fie implementată trebuie să existe PUZ. Există 2 ieșiri prevăzute în PUZ-ul din 2008, dacă nu mă înșel, pentru acestea nu s-a făcut niciodată niciun demers. A mai existat un demers în 2019 care nu prevedea nicio altă ieșire, și începând din 2019 au mai existat 3 cereri din partea dezvoltatorului pentru 3 ieșiri la șoseaua de centură.

Pentru aceste 3 proiecte, în anul 2019, Primăria Capitalei a dat așa-numitul aviz preliminar, este actul prin care Primăria Capitalei îi spune investitorului ce avize să obțină de la alte instituții (deținătorii de rețele, ministere din vecinătate, aviz de mediu) și se întoarce la Primăria Capitalei să obțină avizul arhitectului-șef cu care primarul se duce în fața consiliului și solicită votarea unui PUZ. Pentru 2 din cele 3 proiecte, investitorul nu s-a mai întors la Primăria Capitalei, deci nu-și a luat avizele, și pentru cel de-al treilea a venit, ultima oară a depus documentația completă în decembrie 2022, acum câteva săptămâni. După ce va veni de la arhitectul-șef aviz, eu voi propune în CGMB aprobarea acestui PUZ.”, a menționat primarul general.

Afiș de mobilizare la protest al locuitorilor din Greenfield

În cartierul Greenfield, asociațiile de proprietari vor să iasă la protest. Un afiș cu anunțul ”PROTEST. Vrem acces în București”, programat pentru joi, 19 ianuarie, în fața Primăriei Sectorului 1, circulă printre locuitori.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 ianuarie 2023, Romsilva însoţită de Poliţia Română a blocat 300 de metri de drum pentru a interzice accesul pe una dintre cele două intrări în cartierul Greenfield, restul până la 1.700 de metri cât are strada Vadul Moldovei rămânând deschişi accesului public şi traficului auto.

Îți recomandăm și:

 

Cookies