Locuitorii din cartierul Floreasca ies sâmbătă în stradă. Ce solicită autorităţilor

de:
31 mart. 2016
0 Afișari
Locuitorii din cartierul Floreasca ies sâmbătă în stradă. Ce solicită autorităţilor

Grupul de Inițativă Civică Floreasca organizează sâmbătă, 2 aprilie 2016, un marș de protest ce are ca scop sensibilizarea autorităților publice cu privire la dezvoltarea urbană haotică din cartierul bucureștean Floreasca, se arată într-un comunicat de presă al CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publica.

Evenimentul va avea loc între orele 11.00 și 13.00 și se va derula pe traseul Parcul Verdi (punct de întâlnire Str. Verdi colț cu Bv. Barbu Văcărescu) – Str. Chopin – Str. Garibaldi – Str.Bizet – Str. Ghiță Pădureanu – Calea Floreasca – Lacul Floreasca – Halele Ford/Automatica (punct terminus). 

Participanții se vor reuni în Parcul Verdi și vor pleca în marș până la Hala Ford, acolo unde vor face un lanț uman, mai precizează sursa citată.

Conform CeRe, marșul este o urmare a acțiunilor organizate de Grupul Floreasca în ultimul an, acțiuni care au vizat stoparea construcțiilor pe spațiile verzi dintre blocuri (în decembrie 2015, Grupul Floreasca a anulat în instanță autorizația de construire pentru imobilul de pe Ghiță Pădureanu nr. 4) şi reintroducerera Parcului Verdi în domeniul public al Municipiului București. Grupul Floreasca a strâns peste 1.300 de semnături pentru o petiție prin care cer autorităților soluții pentru salvarea parcului.

Totodată, protestarii cer rediscutarea PUZ-ului HALA FORD. Grupul a cerut ca PUZ-ul care prevede construirea a 4 turnuri de locuințe și birouri pe terenul fostei fabrici Automatica să nu fie prelungit prin hotârâre de consiliu general.

Totodată, locuitorii din Floreasca solicită  consultarea reală a locuitorilor în proiectele de urbanism din cartierul Floreasca.

Din luna martie 2015, grupul Floreasca beneficiază de sprijinul CeRe atât în demersurile de advocacy pe care le derulează, cât şi pentru dezvoltarea organizaţională a grupului de iniţiativă, în cadrul proiectului „Growing the City’s Communities”, proiect co-finațat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană
extinsă.

*

Cookies