Locuințe sociale, amenajate în căminul de elevi ce urma să devină sediul Facultății de Jurnalism

de:
16 mai 2015
1 Afișari
Locuințe sociale, amenajate în căminul de elevi ce urma să devină sediul Facultății de Jurnalism

Imobilul căminului de elevi C7, (clădire P+3 și teren aferent) situat în Bd. Energeticienilor nr. 9 -11, care aparține Liceului Teoretic „Decebal” este abandonat de mai mulți ani și se află într-o stare avansată de degradare.

Primăria Sectorului 3 arată că în tot acest interval cererea pentru locuințe sociale este foarte mare în Sectorul 3 și întrucât acest imobil nu poate îndeplini altă funcțiune decât cea de cazare, transformarea clădirii în locuințe sociale poate reprezenta o oportunitate de renovare a acesteia și de rezolvare în același timp a problemei locuințelor sociale din Sectorul 3.

Hotârârea Consiliului Local prin care se aprobă reconversia căminului de elevi va intra în vigoare după obținerea avizului Ministerului Educației Naționale privind schimbarea destinației.

„În Sectorul 3 există în acest moment spații cu destinația de învățământ care sunt excedente, iar întreținerea și utilitățile acestora presupun costuri foarte ridicate pentru bugetul sectorului.

Clădirea cămin C7 din incinta Liceului Teoretic Decebal a fost construită cu funcțiunea de cămin pentru elevi. Datorită faptului că în ultimii 25 de ani numărul de elevi care au solicitat locuri de cazare a scăzut constant, iar costurile cu întreținerea acestui cămin au fost în continuă creștere căminul se află într-o stare de degradare accentuată”, arată autoritatea locală în expunerea de motive ce însoțește hotârârea Consiliului Local al Sectorului 3.

Facultatea de Jurnalism rămâne, în continuare, fără sediu

Facultatea de Jurnalism și Consiliul Local al Sectorului 3 au semnat în aprilie 2014 un protocol de colaborare pentru preluarea clădirii cu patru nivele din Bd. Energeticienilor nr. 9-11 în vederea tranformării acesteia în sediul unității de învățământ superior (Detalii AICI). Însă după mai bine de doi ani, Universitatea, din lipsă de fonduri, nu a început lucrările pentru modernizarea căminului și a solicitat încheierea contractului de comodat.

Potrivit Primăriei Sectorului 3, „Universitatea din București – Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a solicitat aceste spații în vederea desfășurării activității de învățământ urmând ca această facultate să suporte investițiile în reabiltarea acestuia. La 2 ani după ce a primit acordul Consiliului Local al Sectorului 3 și avizul conform al Ministerului Educației Naționale pentru utilizarea acestor spații, această facultate nu a identificat resursele necesare modernizării acestui imobil și a redat spațiile Liceului Teoretic Decebal.” 

În raportul de specialitate ce fundamentează decizia administrației locale se arată că schimbarea destinației imobilului cămin C7 a fost aprobată în unanimitate de Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Decebal.

Mai mult, Consiliul de Administrație de la Liceul Decebal consideră că punerea acestor spații la dispoziția Consiliului Local al Sectorului 3 în vederea amenajării de locuințe sociale reprezintă o bună oportunitate pentru modernizarea acestui cămin și pentru folosirea lui cu funcțiunea cu care a fost construit.

Caracteristici tehnice ale imobilului Cămin C7:

Regim de înălțime: P+3

Suprafața contruită: 850 mp

Suprafața desfășurată: 3450 mp

Acoperiș: tip șarpantă

Subsol tehnic

Număr de camere: 24/nivel, total 96

Număr de grupuri sanitare: 1 pe nivel

Scară principală și secundară.

Cookies