ARHIVA B365

Locuinţe construite pe hârtie și mii de păgubiţi în cazul ansamblurilor imobiliare eșuate

Miercuri a debutat procesul în care clienţii cer socoteală unui dezvoltator care nu le-a dat nimic în schimb. Oamenii cer să devină proprietarii blocurilor-fantomă, anunță Digi24.

În cazul complexului Planorama, din Colentina, în 2006, clienţii au achitat în avans apartamente care existau numai pe hârtie; acum lucrările sunt sistate, iar cumpărătorii nu au nici măcar acte de proprietate pe clădirile construite pe jumătate.
Au ajuns în instanţă, unde cer să li se recunoască cel puţin dreptul de proprietate pe apartamentele contractate. Printre reclamanţi se numără şi 45 de cetăţeni străini: o familie din Grecia, de exemplu, a investit peste 100.000 de euro în acest complex.
Păgubiţii de la Planorama s-au constituit într-o asociaţie: http://www.asociatia-planorama.ro/.

Complexul Planorama ar fi trebuit să includă patru blocuri turn cu peste 1000 de apartamente. La şapte ani de la demararea construcţiilor, un singur bloc este aproape gata. Alte ansambluri rezidenţiale au intrat şi ele în insolvenţă: de exemplu, Cortina Residence şi Laguna Residence, din Bucureşti. Mii de clienţi se luptă acum în instanţă să recupereze zeci de milioane de euro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button