Loc de joacă de 2.400 metri pătraţi în Parcul Lumea Copiilor din Capitală. VEZI IMAGINI

Loc de joacă de 2.400 metri pătraţi în Parcul Lumea Copiilor din Capitală. VEZI IMAGINI

În suprafaţă de 2.400 m², noul spaţiu de joacă este prevăzut cu un tobogan cu înălţimea de 10 metri. Pentru siguranţa copiilor, întreaga amenajare a fost dotată cu suprafaţă anti–traumă. Accesul la tobogan se face printr-un labirint de 5 m², în forme şi culori diferite, compus din module transparente tip fereastră, pasarele şi turnuleţe.

Componentele noului spaţiu de joacă sunt interconectate prin intermediul toboganului, platformele, rampele şi scările permiţând parcurgerea întregului labirint de către aproximativ 50 de micuţi, simultan.

Valoarea totală a investiţiei pentru construirea noului loc de joacă, este de aproximativ 1.000.000 lei.

Spaţiul de joacă se află în Parcul Lumea Copiilor. Lucrările de amenajare a Parcului Lumea Copilului au început în iulie 2008 şi au fost realizate treptat cu fonduri provenind în proporţie de 70% de la sponsori. Acum parcul are o suprafaţă de 300.000 metri pătraţi pe care au fost amenajate o pistă de karting, pârtie de ski, zonă de picnic cu grătare şi mese, mese de şah, un lac artificial, zonă de fitness şi mai multe fântâni şi foişoare. Primăria Capitalei a contribuit la proiectul lui Piedone cu peste 600 de pomi.