Loc de întâlnire în Parcul Bazilescu din Sectorul 1 pentru cei mai afectați de singurătate, bătrânii. Ce este Senior Parc

26 oct. 2022
491 Afișari
Loc de întâlnire în Parcul Bazilescu din Sectorul 1 pentru cei mai afectați de singurătate, bătrânii. Ce este Senior Parc

Un centru de zi pentru persoanele în vârstă a fost deschis în Parcul Bazilescu, un loc aproape de natură unde să ei să socializeze, să se simtă bină și să fie răsfățați. Locul de întâlnire este denumit Senior Parc.

Primăria Sectorului 1 anunță că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 a inaugurat un nou centru de zi pentru seniori, al patrulea club de acest gen deschis în Sectorul 1 al Capitalei.

Senior Parc este deschis pentru persoanele care au împlinit vârsta legală de pensionare și au domiciliul în Sectorul 1.

Activitățile sunt susținute de o echipă de specialiști formată din asistenți sociali, psihologi, educatori, instructori și voluntari, toți cu o bună experiență în comunicarea cu persoanele vârstnice.

Iată care vor fi principalele activități și servici sociale care se vor desfășura la Senior Parc:

– socializare și petrecerea timpului liber- organizăm jocuri de societate (rummy, șah, table, cărți), lecturăm presa scrisă, vizionăm împreună emisiuni TV.

– implicare în viața comunității Sectorului 1- vom susține acțiuni de voluntariat pentru a crește calitatea serviciilor publice și vom transpune nevoile cetățenilor în planuri care vor fi aplicate de Primăria Sectorului 1 sau vor fi votate în Consiliul Local.

– consiliere socială și suport informațional- suntem ca într-o familie și ne vom ajuta unii pe alții în situațiile critice. Vom găsi împreună cele mai bune soluții la problemele cotidiene.

– cenacluri literare, audiții muzicale și expoziții -la Senior Parc vom exploata capacitățile artistice ale seniorilor prin dans, cântec, recital și creații artistice. Bineînțeles, vom avea și invitați cu reputație în domeniul artelor.

– evenimente personale- la centrul nostru îți vei putea organiza o mică petrecere de ziua de naștere sau onomastică. Desigur, toți ceilalți membri ai Senior Parc devin invitați permanenți.

– terapie prin mișcare- mintea și corpul trebuie să fie întotdeauna în echilibru. Instructorii noștri voluntari, specialiști în terapii de relaxare, vă vor ajuta să faceți mișcări simple și ușoare pentru a vă redobândi tonusul. Vom exploata la maxim locația noastră din parc pentru a desfășura activitățile de mișcare, atunci când vremea va fi prielnică.

Situat chiar în Parcul Bazilescu, într-un cadru natural încărcat de istorie, Senior Parc este destinat prevenirii marginalizării persoanelor vârstnice din viața socială, este descrierea făcută de Primăria Sectorului 1.

Obiectivul specialiștilor noștri este acela de a menține și chiar de a spori capacitățile psiho-sociale ale seniorilor prin participarea constantă la activitățile programate în centrele de zi.

În Sectorul 1 funcționează și alte trei centre de zi destinate persoanelor vârstnice: Senior Expert (str. Ion Slătineanu nr. 16), Bunicii Comunității (str. Barbu Delavrancea nr.18) și Central Club (str. Ion Câmpineanu nr. 20).

Mai multe informații despre documentele necesare înscrierii, capacitatea centrelor, programul de funcționare și activitățile programate puteți obține la numărul de telefon 021.210.50.18.

Îți mai recomandăm și:

Cookies