Livratorul din București care a impresionat mii de oameni și pe care îl caută acum toată lumea. Codin Maticiuc și o poveste despre generozitate printre rafturi

22 feb. 2022
54849 Afișari
Livratorul din București care a impresionat mii de oameni și pe care îl caută acum toată lumea. Codin Maticiuc și o poveste despre generozitate printre rafturi
Livratorul din București care a impresionat mii de oameni și pe care îl caută acum toată lumea. Codin Maticiuc și o poveste despre generozitate printre rafturi

Mai întâi, l-a impresionat pe Codin Maticiuc. Apoi, bucureșteanul din povestea noastră, povestită de Codin Maticiuc, a impresionat mii de alți oameni .

Bărbatul este livrator la Tazz și a dat dovadă de generozitate, compasiune și de bunătate într-o zi obișnuită, într-un supermarket din București. A cucerit orașul cu 152 de lei.

Livratorul generos din București

Povestea livratorului generos e spusă de Codin Maticiuc. Era la Kaufland, de pe Barbu Văcărescu, atunci când a fost abordat de un bărbat cu părul grizonant și șapca întoarsă pe cap. I-a spus lui Codin Maticiuc simplu, repede și scurt că vrea să facă o donație către fundația Metropolis. S-a scotocit de toți banii pe care îi avea la el și i-a oferit pentru cauzele umanitare pe care Codin Maticiuc le susține, adică exact acelea cu spitalele de copii. Bărbatul a mai spus că el însuși e tată a cinci copii . Că e livrator la Tazz, Codin a văzut abia atunci când a ieșit din hypermarket și l-a zărit cum își pune în spate ghiozdanul de livrator și se urcă pe bicicletă.

Dar, oricum am povesti noi, mai bine îl lăsăm pe Codin să ne spună cum a fost:

”152 de lei

Sunt zile și întâmplări în viața mea care trebuie povestite. Așa este și cea de ieri. Pe scurt: eram în Kaufland pe Barbu Văcărescu, aveam o acțiune de făcut cu ei. (…) Mă aflam printre rafturi (…)când s-a apropiat de mine un domn.

 – Vino puțin! m-a strigat el.

M-am dus. Din cauza măștii, nu-ți mai dai seama foarte bine de trăsăturile sau vârsta unui om dar eu zic ca nu era foarte tânăr (niște par grizonant se zarea de sub șapca întoarsă șmecherește). Îmbrăcat sport, mai înalt decât mine (acum că am scris îmi dau seama că ăsta e un detaliu valabil pentru toată planeta), mi-a strâns mâna și mi-a șoptit.

  – Băi, am cinci copii acasă dar tare sunt mândru de ce faci. Ia aici…

Omul a băgat mâna în buzunar și a scos un mic teanc de bancnote (părea a fi tot ce are la el) și mi le-a pus în mână. Am simțit că intru în pământ de rușine. L-am rugat să nu facă asta, să îi pună în contul fundației, am strigat la Ioana să vină să îi ia datele pentru contract și chitanță.

  – Lasă, lasă, știi tu ce sa faci cu ei. (…)

Domnule de la Tazz,
Sunteți motivul pentru care fac ce fac și vă promit că-mi voi aminti de dumneavoastră când o să-mi fie greu și o să vreau sa renunț. O sa fiți alături de doamna cu balonul din Brașov și domnișoara cu biscuitele de Starbucks din Vitan, îngerii cauzelor pe care le reprezint. Pentru dumneavoastră renovez nefrologia pediatrica anul acesta. Nimeni nu mă poate opri dacă vă am alături. Jignirile unora vor fi doar glume pentru mine de astăzi, acuzele altora mă vor lăsa rece.
Vă mulțumesc, domnule de la Tazz, astăzi nu ați donat 152 de lei, astăzi mi-ați pus mie benzină să mă țină tot anul încât să renovez de un milion.”

Mai multe firme doresc acum să afle cine este livratorul de la Tazz

După ce Codin Maticiuc a povestit întâmplarea pe pagina sa de Facebook, nu numai că mii de oameni au reacționat imediat, dar mai multe firme au început să-l caute, că vor să îi răsplătească bunătatea. Unii caută să îi trimită daruri, alții vor să îi ofere cadou chiar o trotinetă electrică, să-i fie munca mai ușoară. A, iar angajatorii bărbatului au mai făcut și ei o donație – în numele lui și în contul fundației Metropolis, înființată de Codin Maticiuc. Vor dona, pentru refacerea și utilarea de spitale de copii, 100 de ori suma donată de livrator. Marketing bun, cu efecte și mai bune.

PS cu UPDATE

Bărbatul a fost găsit, citiți aici:

 

Cookies