Livrările cu scuterul sunt în impas după modificările din Codul Rutier

de:
22 ian. 2013
0 Afișari
Livrările cu scuterul sunt în impas după modificările din Codul Rutier

Companiile se plâng că statul nu le-a dat un răgaz până când să-şi instruiască angajaţii şi că astfel le sunt afectate afacerile.

„Impactul asupra business-ului există şi nu este de neglijat. Angajaţii noştri trebuie să-şi ia permis de conducere. O parte sunt la şcoala de şoferi, alţii sunt deja la examen” spune Adrian Preda, manager de operaţiuni la o companie de livrări, scrie stirileprotv.ro.

Unele firme au fost nevoite să renunţe la livrările cu scuterul şi să găsească alte soluţii. Astfel, timpul de livrare creşte. Măsura îi afectează şi pe angajaţii care conduceau până acum scutere. Ca să facă şcoala de şoferi, trebuie să plătească peste 600 de lei.

Nici reprezentanţii şcolilor de şoferi nu se bucură de noua lege.

„Am primit mai multe solicitări, dar eu nu ştiu cum şi ce să-l învăţ pe cel care vrea carnet de moped, pentru că nu s-au finalizat normele de aplicare ale noii legi. Nu ştie nimeni cum va avea loc examenul. Se va urca şi politistul pe moped cu elevul, va da cu instructorul”, crede Marius Teodorescu, director al unei şcoli de şoferi. 

În România, în acest moment, sunt peste 200 de mii de mopede. Proprietarii trecuţi de 50 de ani spun că n-au decât să-şi ia adio de la scutere. Unii chiar se gândesc să încalce legea.

„La câmp nu ma prinde politia. Daca mă cheamă la post că ma prinde, nu recunosc dacă nu are pe nimeni lângă el” spune un proprietar de moped.

Introducerea permisului pentru mopede vine după ce numărul accidentelor în care au fost implicate vehiculele pe două roţi a crescut alarmant în ultimii ani.

Cookies