ARHIVA B365

OFICIAL: Liviu Voinea, propunerea PSD pentru funcţia de premier. PNL susţine un Guvern tehnocrat

Liviu Voinea, fostul ministru de Finanţe şi actual viceguvernator BNR ar putea fi noul premier al României, dacă preşedintele Klaus Iohannis va fi de acord cu propunerea PSD. 

„Ne-am gândit la Liviu Dragnea care îndeplineşte atât criterii de integritate, cât şi expertiză, are experienţă”, a declarat Liviu Dragnea, după ce a ieşit de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, menţionând că propunerea de premier trebuie să îndeplineacă unele obiective respectiv să asigure creşterea economică aşa cum a fost prognozată, respectiv 4,1%, care să asigure stabilitate economică şi financiară, care să se asigure că prevederile din noul Cod Fiscal vor fi implementate şi care să se asigure că angajamentul de a creşte pensiile cu 5% de anul viitor se respectă. 

„Varianta pe care PNL a propus-o și pe care și-a dorit-o și pe care a considerat-o onestă pentru agenda publică este cea a alegerilor anticipate. Condiția era încheierea acordului politic cu celelalte partide parlamentare. Celelalte partide politice nu au fost de acord cu alegerile anticipate, motiv pentru care PNL a dorit să iasă din această criză politică. Astăzi în discuțiile pe care le-am avut, președintele a adus în discuție, ne-a propus varianta unui cabinet tehnocrat, varianta unui prim-ministru tehnocrat. Variantă cu care PNL este de acord”, a declarat Alina Gorghiu, copreședintele PNL, la ieșirea de la consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Cotroceni.

A doua rundă de consultări cu partidele politice, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru, au început luni la Cotroceni.

Șeful statului se va consulta, luni, cu reprezentanții PSD, de la ora 18,00 și cu cei ai PNL, de la ora 19,00.

Marți, președintele Iohannis i-a chemat la consultări pe reprezentanții Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), de la ora 11,00, Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), de la ora 11,30, Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), de la ora 12,00 și pe cei ai grupului parlamentar al minorităților naționale, de la ora 12,30.

Șeful statului a avut săptămâna trecută prima rundă de consultări cu partidele și formațiunile parlamentare în vederea desemnării unui premier.

CITEŞTE ŞI Prioritățile premierului interimar: bugetul pe 2016 și răniții din Colectiv

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi cu premierul interimar Sorin Cîmpeanu. Cei doi au discutat despre prioritățile Guvernului în perioada următoare. Detalii, aici. 

VICTOR PONTA ȘI-A ANUNȚAT DEMISIA pe 4 noiembrie, în urma protestelor de stradă după tragedia din Club Colectiv „Am obligația să constat supărarea legitimă care există în cadrul societății. Oamenii simt nevoie de mai mult și ar fi o greșeală din partea mea să ignor acest lucru”, a declarat atunci Victor Ponta. 

Mugur Isărescu: Un guvern de tehnocrați, cu un premier tânăr, poate fi o soluție

Un Guvern de tehnocrați, cu un premier tânăr, poate fi o soluție pentru actuala criză politică, consideră guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu. Există însă și câteva condiții. Potrivit guvernatorului BNR, noul Guvern ar trebui să aibă un mandat clar și limitat la păstrarea stabilității macroeconomice, la asigurarea creșterii economice și la organizarea de alegeri liniștite și corecte.

Studiu SNSPA: Pe cine vor premier românii din stradă

Principalele nemulțumiri ale românilor ieșiți în stradă în ultimele 6 zile sunt corupția și clasa politică, potrivit unui studiu realizat de Departamentul de Sociologie al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) pe 6 noiembrie, in intervalul orar 18:00-23:00.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button