ARHIVA B365

Liviu Voinea: Dacă sunt votat pentru funcția de VICEGUVERNATOR la BNR, RENUNŢ la Guvern

Ministrul Bugetului, Liviu Voinea, îşi pregăteşte transferul la Banca Naţională. Chiar el a confirmat, în exclusivitate pentru Realitatea TV, că a fost propus de PSD pentru postul de viceguvernator.

Surse oficiale dau ca sigură şi plecarea secretarului de stat Gheorghe Gherghina de la Ministerul Finanţelor tot la Banca Centrală.

Vom afla detalii după-amiază, când vor avea loc audierile în Parlament pentru noua conducere a BNR.

Liviu Voinea a confirmat chiar el că va pleca la Banca Naţională în octombrie dacă va primi votul pentru funcţia de viceguvernator al BNR. Propunerea Partidului Social Democrat a venit chiar la dorinţa sa, a declarat ministrul delegat pentru Buget. „Am fost de acord cu reducerea CAS-ului, este o măsură sustenabilă. Nu mi-am dat încă demisia din funcție! Dacă trec de votul de mâine, din octombrie voi fi la BNR”, a declarat Voinea, conform realitatea.net. 

Însă plecarea sa şi a lui Gheorghe Ghergina către Banca Centrală ar fi un dezastru, zice fostul ministru de finanţe Gheorghe Ialomiţianu, pentru că ar însemna ca Victor Ponta să se ocupe de bugetul ţării. „Va aplica aceeaşi politică proastă şi anume tăierea banilor de investiţii care înseamnă tăierea locurilor de muncă din sectorul privat şi introducerea de noi impozite şi taxe care reprezintă o sufocare a mediul de afaceri şi o scădere a puterii de cumpărare. Cea mai proastă soluţie ar fi ca Victor Ponta să meargă Ministrul bugetului.”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button