Liviu Negoiţă vrea să plătească 2,4 milioane euro pentru paza din Sectorul 3

de:
06 mai 2011
1 Afișari
Liviu Negoiţă vrea să plătească 2,4 milioane euro pentru paza din Sectorul 3

Primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă, vrea să plătească 3 milioane lei cu TVA (733.000 euro), timp de şase luni pentru a asigura servicii de pază şi intervenţie rapidă la 28 de obiective de pa raza sectorului. Firma câştigătoare va trebui să asigure un număr de 84 de agenţi de pază, 28 de agenţi de intervenţie, să aibă un dispecerat cu o dotare minimă, o linie de fax funcţională, o adresă de e-mail şi o staţie de radio emisie. Primăria Sectorului 3 nu a dorit să răspundă întrebărilor B365.ro referitor la ce tip de obiective vor fi păzite ca urmare a acestui contract.

Firma de pază va fi obligată să monteze cabine de pază în faţa fiecărui obiectiv, iar agenţii vor trebui să fie dotaţi cu uniforme, bastoane de cauciuc sau tomfe, pulverizatoare iritant lacrimogene de capacitate medie, detectoare de metale, staţii de radio emisie şi telefoane mobile. În obligaţiile agenţilor de pază vor cădea „oprirea şi legitimarea persoanelor despre care există indicii că au comis infracţiuni”, paza obiectivelor şi asigurarea integrităţii acestora.

În 2010, pe un caiet de sarcini identic,  Primăria Sectorului 3 a atribuit firmei BGS un contract de 360.000 pentru servicii de pază , monitorizare şi intervenţie rapidă pentru 31 de obiective de investiţii de pe raza sectorului 3.

370.000 de euro pentru paza din 5 parcuri

Liviu Negoiţă vrea să mai cheltuiască alţi 1,5 milioane lei (374.000 euro) pentru Servicii de pază, monitorizare, intervenţie, servicii medicale de urgenţă şi actiune în caz de dezastre sau calamităţi în parcurile A.I.Cuza, Titan, Titanii, Pantelimon şi Ghe. Petraşcu. Contractul ar avea o durată de 7 luni, firma de pază câştigătoare fiind obligată să asigure paza cu un număr de 33 de agenţi şi 10 câini utilitari cu atestat de dresaj. În schimb însă va primi de la Liviu Negoiţă aproximativ 52.000 de euro pe lună.

Potrivit caietului de sarcini, în parcul A.I. Cuza paza trebuie asigurată ziua de cinci agenţi şi un câine, iar noaptea de 4 agenţi şi doi câini. În parcul Titan, paza se va face cu nouă agenţi şi trei câini. Pentru parcul Pantelimon, Direcţia parcuri de la Sectorul 3 solicită şapte agenţi şi trei câini, pentru parcul Titanii 5 agenţi de pază şi trei câini, iar pentru Parcul G. Pătraşcu, cererea este de 3 agenţi şi un câine. În plus, în parcurile A.I.Cuza, Titan, Titanii şi Pantelimon agenţii de pază vor fi dotaţi şi cu ATV-uri iar cei din Parcul G. Pătraşcu, cu trei biciclete.

În plus, firmele ofertante trebuie să pună la dispoziţie şi serviciu de ambulanţă , cu echipaje ce pot interveni în situaţii medicale cu toate gradele de gravitate, inclusiv urgenţe, iar ambulanţele trebuie să facă faţă şi unor condiţii grele de drum şi teren accidentat. De asemenea, personalul medical trebuie să aibă şi o experienţă relevantă în domeniu, iar medicii să fie atestaţi în Medicina de Urgenţă. În acest sens, Direcţia Parcuri Sector 3 solicită patru ambulanţe cu 15 persoane calificate corespunzător, la care se adaugă echipamente auto precum cel puţin 20 de mijloace auto de intervenţie, 5 motociclete, 3 biciclete şi 10 ATV-uri.

În acest moment, există o singură firmă pe piaţă care se pliază 100% condiţiilor din caietul de sarcini, respectiv BGS. Astfel, această societate este singura care asigură şi servicii de pază şi servicii de ambulanţă şi este dotată pentru intervenţie şi cu ATV. Alături de BGS mai există o singură firma care asigură şi pază şi servicii medicale de urgenţă, respectiv Scorseze, numai că acesta nu deţine şi ATV-uri, o condiţie obligatorie în caietul de sarcini. De altfel, firma BGS a câştigat în ultimii ani toate licitaţiile pentru asigurarea pazei în parcurile şi unităţile de învăţământ din Sectorul 3

Aceasta este a doua oară când Direcţia Parcuri din Sectorul 3, instituţie subordonată primăriei conduse de Liviu Negoiţă, organizează o licitaţie pentru achiziţia de servicii de pază. Prima licitaţie, organizată tot în aprilie, a fost anulată din cauză că nu a fost prezentată nicio ofertă.

De asemenea, în perioada 7-15 aprilie au fost publicate anunţuri de participare pentru servicii de pază şi servicii medicale de urgenţă pentru 34 de şcoli şi grădiniţe din Sectorul 3. Valoarea totală estimată a contractelor este de 1,3 milioane euro. Toate caietele de sarcini publicate erau aproape identice şi redactate după “chipul şi asemănarea” ofertei unei singure firme: BGS. Aceeaşi societate a mai primit în 2010 de la primarul democrat liberal contracte în valoare de 1,4 milioane euro.

Cookies