Liviu Negoiţă oferă prietenilor de la BGS un nou contract de aproape 200.000 euro

de:
29 iul. 2011
1 Afișari
Liviu Negoiţă oferă prietenilor de la BGS un nou contract de aproape 200.000 euro

Pe 22 iunie 2011, Direcţia Parcuri din cadrul Primăriei Sectorului 3 a atribuit Diviziei de Securitate a BGS un contract de 191.000 euro pentru Servicii de pază, monitorizare, intervenţie, servicii medicale de urgenţă şi acţiune în caz de dezastre sau calamităţi. Asta în condiţiile în care, în atribuţiile Poliţiei Locale – instituţie aflată tot sub tutela Consiliului Local Sector 3, intră şi supravegherea spaţiilor publice, aşa cum sunt parcurile. Deşi contractul a fost atribuit prin licitaţie, încă de la publicarea anunţului de participare a devenit evidentă dedicaţia făcută de primarul Liviu Negoiţă pentru firma „de casă” BGS.

Prin condiţiile impuse în caietul de sarcini, respectiv dotarea firmei de pază cu serviciu de ambulanţă şi acţiune în caz de calamităţi naturale inclusiv cu ATV, cercul firmelor declarate elegibile s-ar restrânge la una singură: BGS. În document, se preciza că societatea de pază trebuie să asigure şi servicii medicale de urgenţă şi acţiune în caz de dezastre pe raza celor cinci parcuri. Firma BGS Divizia de Securitate SRL se pliază, din acest punct de vedere, ca o mănuşă pe cerinţele Primăriei Sector 3, fiind singura dintre societăţile de pază şi supraveghere din Capitală care oferă astfel de funcţiuni la standardele impuse de administraţia locală.

Potrivit caietului de sarcini, întocmit de Direcţia Parcurilor Sector 3, bodyguarzii vor monitoriza în permanenţă parcurile A.I.Cuza – 9 agenţi de pază, Titan – 9 agenţi de pază, Titanii – 5 agenţi, Pantelimon – 7 agenţi şi Ghe. Petrascu – 3 agenţi de pază, în total fiind necesari 33 de agenţi de pază şi 10 câini utilitari cu atestat de dresaj. “Timpul de intervenţie va fi de 2-7 minute pentru orice zonă a parcurilor din Sectorul 3 Bucureşti. În acest sens, se impune ca societatea de pază să aibă minimum 50 echipaje de intervenţie din care minim 20 echipaje de intervenţie să fie alocate şi pentru contractul cu Direcţia Parcuri Sector 3″, se cerea în document.

ATV-uri şi ambulanţă privată pentru parcurile din Sectorul 3

În plus, firmele ofertante trebuie să pună la dispoziţie şi serviciu de ambulanţă, cu echipaje ce pot interveni în situaţii medicale cu toate gradele de gravitate, inclusiv urgenţe, iar ambulanţele trebuie să facă faţă şi unor condiţii grele de drum şi teren accidentat. De asemenea, personalul medical trebuie să aibă şi o experienţă relevantă în domeniu, iar medicii să fie atestaţi în Medicina de Urgenţă. În acest sens, Direcţia Parcuri Sector 3 solicită patru ambulanţe cu 15 persoane calificate corespunzător, la care se adaugă echipamente auto precum cel puţin 20 de mijloace auto de intervenţie, 5 motociclete, 3 biciclete şi 10 ATV-uri.

Servicii medicale de tip ambulanţă oferă de asemenea şi societatea Scorseze Security, însă aceasta nu dispune de echipamente auto de tip ATV, condiţie obligatorie prin caietul de sarcini al Direcţiei Parcuri Sector 3.

30 de licitaţii cu dedicaţie pentru şcolile din Sectorul 3

Acelaşi model de licitaţie a fost folosit şi în cazul şcolilor şi liceelor de pe raza sectorului de administrat de primarul Liviu Negoiţă. Primăria Sectorului 3 a organizat în primăvară peste 30 de licitaţii pentru servicii de pază, monitorizare, intervenţie şi servicii medicale de urgenţă 24h/24h în unităţile de învăţământ.

Condiţiile impuse participanţilor la licitaţie prin caietele de sarcini au fost aproape identice la toate instituţiile de învăţământ şi extrem de restrictive. Astfel, o singură firmă de profil din România respecta 100% toate condiţiile, respectiv BGS. De exemplu, în caietele de sarcini se menţiona că rezerva mobilă de intervenţie la şcoli şi licee trebuia să cuprindă, pe lângă mijloace auto de diverse clase, şi motociclete de viteză şi ATV-uri. Divizia de Securitate a BGS este singura firmă de profil care deţine ambele tipuri de autovehicule.

În 2010, Primăria Sectorului 3 a mai încheiat 39 de contracte cu BGS

Firma de pază BGS este un client fidel al Primăriei Sectorului 3. Instituţia condusă de Liviu Negoiţă a mai atribuit BGS 37 de contracte pentru servicii de pază, monitorizare şi servicii medicale de urgenţă la tot atâtea grădiniţe şi licee din sector, în valoare de 834.000 euro. Plus alte două contracte pentru servicii similare la sediul Primăriei şi la Direcţia Parcurilor pentru suma de 578.000 euro.

În 2009, BGS a încasat de la Primăria Sectorului 3 suma de aproximativ 964.000 lei pentru supravegherea parcurilor şi locurilor de joacă pentru copii. Experienţa anilor precedenţi arată că, în general, firma de pază BGS nu prea a avut concurenţă în obţinerea contractelor de la Negoiţă. Astfel, în toamna anului 2008, societatea a primit prin încredinţare directă un contract în valoare de 640.000 lei pentru paza mini- parcurilor din sector. La numai câteva zile, firma a mai primit, tot fără licitaţie, un alt contract în cuantum de 400.000 lei pentru paza parcurilor din sector.

Cookies