ARHIVA B365

Un nou tun marca Liviu Negoiţă: 4,3 milioane euro pentru curăţarea parcurilor

Pe 14 aprilie 2011, Primăria Sectorului 3 a atribuit firmei Cris Garden SRL un contract de 5,8 milioane de lei (1,38 milioane euro) pentru reabilitarea terenului din parcurile aflate în administrarea instituţiei. Suprafaţa de teren la care se referă contractul este de 19 hectare.

“Lucrările solicitate au ca scop reabilitarea terenului în parcuri, respectiv înlocuirea stratului vegetal şi gazonarea suprafeţelor reabilitate în parcuri. Pentru realizarea lucrărilor de decopertare a stratului vegetal şi refacerea acestuia este necesară scoaterea gardului împrejmuitor din zona reabilitată. Acesta va fi reparat şi montat ulterior pe poziţia iniţială”, se menţionează în caietul de sarcini publicat de Direcţia Parcurilor Sector 3.

În sarcina firmei care a câştigat licitaţia a intrat, de asemenea, scoaterea buturugilor, defrişarea vegetaţiei spontane, decopertarea la o adâncime de 20 cm, săparea solului, refacerea stratului vegetal, afânarea şi nivelarea acestuia şi însămânţarea gazonului şi udarea vegetaţiei plantate.

Durata contractului este până la 31 decembrie 2011. Pe 12 septembrie însă, Primăria Sectorului 3 a încheiat un acord-cadru tot pentru lucrări de reabilitare a terenului din parcuri şi cu aceeaşi firmă Cris Garden, în valoare de 3 milioane euro. De această dată, durata acordului este de doi ani.

Mai exact, Liviu Negoiţă vrea să plătească aproximativ 1,5 milioane euro pe an pentru curăţarea parcurilor de „corpuri străine” şi „vegetaţie spontană” şi plantarea ulterioară de gazon.

„Pentru imbunatatirea calitativa a amplasamentului din punct de vedere functional, urbanistic, constructiv si estetic se propun lucrari de reabilitare a terenului, desfasurate in urmatoarea succesiune: inlaturarea tuturor elementelor care nu intra in viitoarea amenajare, scoaterea buturugilor, sapatura si spargere mecanizata a cimentului in zonele in care sunt amplasate diferite resturi de fundatii si platforme din beton, indepartarea vegetatiei suprafetelor supuse reabilitarii prin scoaterea vegetatiei spontane, refacerea stratului vegetal nou cu pamant vegetal, aplicarea ingrasamintelor chimice, udarea vegetatiei plantate si a suprafetelor gazonate”, se arată în documentaţia de atribuire.

Spre deosebire de primul contract, acordul-cadru nu mai prevede scoaterea gardului imprejmuitor din zona reabilitata, repararea şi montarea acestuia pe pozitia iniţială.

Tot pentru parcuri, primarul Liviu Negoiţă, a închiriat în acest an gîşte, raţe, lebede şi păuni de 120.000 de lei (30.000 euro). De asemenea, pe 22 iunie 2011, Direcţia Parcuri din cadrul Primăriei Sectorului 3 a atribuit Diviziei de Securitate a BGS un contract de 191.000 euro pentru Servicii de pază, monitorizare, intervenţie, servicii medicale de urgenţă şi acţiune în caz de dezastre sau calamităţi. Asta în condiţiile în care, în atribuţiile Poliţiei Locale – instituţie aflată tot sub tutela Consiliului Local Sector 3, intră şi supravegherea spaţiilor publice, aşa cum sunt parcurile.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button