Liviu Luca, plasat sub control judiciar. Decizia nu este definitivă

de:
23 feb. 2016
0 Afișari
Liviu Luca, plasat sub control judiciar. Decizia nu este definitivă

Magistrații au respins, marți, propunerea de arestare preventivă a lui Liviu Luca formulată de procurori și au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de inculpat, informează agerpres.ro. Decizia a fost luată în dosarul în care este acuzat că și-a însușit în mod fraudulos fonduri din patrimoniul PSV Company pentru construirea unui ansamblu de locuințe, nefiind însă definitivă.

Procurorii care instrumentează acest dosar spun că Luca a inițiat un grup infracțional organizat prin intermediul căruia a obținut fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA) pe care le-a folosit pentru construirea unui ansamblu de locuințe situat pe raza comunei prahovene Păulești.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă, că în perioada 2005 — 2009, Liviu Luca a inițiat și constituit împreună cu alți opt suspecți un grup infracțional organizat care a avut ca scop obținerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA.

Ulterior, sumele respective, care au fost însușite în mod fraudulos, au fost folosite pentru construirea unui ansamblu de locuințe situat pe raza comunei Păulești al cărui adevărat beneficiar a fost Luca.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 21.07.2005-06.03.2009 SC PSV Company SA (fostă SC Petromservice SA) a virat în mod nelegal către SC EDIL CONST SA, în interesul suspectului L. L. (Liviu Luca—n.r.), suma de 14.589.389,82 lei reprezentând lucrări de construcții executate la ‘Ansamblu sediu social și anexe SC Profesional Corpconsult SA — Păulești’, prin aceste activități frauduloase SC PSV Company SA (…) fiind prejudiciată cu suma de 14.589.389,82 lei”, se arată în comunicatul citat.

Liviu Luca a fost dus, luni, la sediul DIICOT Ploiești după ce procurorii au efectuat percheziții la domiciliul său din Păulești și a fost scos încătușat din sediul Parchetului după mai mult de zece ore.

Potrivit datelor din referatul DIICOT privind arestarea preventivă a lui Luca, sindicalistul nu a dorit să dea declarații, astfel că privarea de libertate a acestuia este necesară pentru că există riscul alterării depozițiilor martorilor.

Cookies