ARHIVA B365

Liviu Dragnea vrea regionalizare prin asumare

După ce modificăm Constituţia în septembrie-octombrie, ieşim cu legea de infiinţare a noilor regiuni care va fi aprobată în Parlament. Eu sper că prin procedura angajării răspunderii. Asta însemnă că undeva în noiembrie, sfârşit de noiembrie, cel târziu, regiunile să fie înfiinţate”, a spus Dragnea, conform realitatea.net.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vinerea trecută, că regionalizarea va conduce la diminuarea aparatului administrativ central, datorită descentralizării competenţelor, el arătând că a ţine acelaşi număr de persoane în administraţia centrală, după regionalizare, înseamnă a cheltui bani aiurea.

„Adevărul este că va fi mai puţină birocraţie, deci nu birocraţie mai mare. Se va reduce aparatul administrativ, sistemul administrativ se va simplifica şi o să vă dau câteva elemente. Ca şi reducere a aparatului birocrtic, în condiţiile în care regionalizarea este un proces care se derulează în paralel şi strâns legat cu descentralizarea competenţelor, cu transferul competenţelor de la Bucureşti – unde este mult prea multă putere şi ştiţi că că ce e foarte mult strică – de aici atribute de decizie se duc cât mai aproape de oameni, la nivelurile administrative care le pot administra eficient”, a spus Dragnea, la atelierele organizate înaintea Congresului PSD.

Potrivit proiectului de reorganizare administrativă pregătit de Guvernul Ponta, România va avea în viitor opt regiuni: Nord-Est, Nord-Vest, Centru, Sud, Sud-Est, Sud-Vest, Vest şi Bucureşti-Ilfov.

Citește și: Dragnea: Bucureştiul ar putea fi inclus în regiunea Muntenia la regionalizare


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button