ARHIVA B365

Liviu Dragnea şi copiii săi au INTERDICŢIE în SUA, din cauza corupţiei, anunţă Departamentul de Stat

Conform legislaţiei americane, în cazul unor date credibile privind implicarea unor oficiali străini în cazuri grave de corupţie , nterdicţia intrării pe teritoriul SUA se aplică atât persoanelor vizate, cât şi membrilor familiei.

„Secretarul de stat Michael R. Pompeo îl desemnează în mod public pe fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a României, Liviu Nicolae Dragnea, drept persoană cu interdicţie de a intra pe teritoriul SUA, din cauza implicării sale în acte semnificative de corupţie. Această desemnare este facută în temeiul Secţiunii 7031(c) din Legea privind alocările bugetare referitoare la Departamentul de Stat, operaţiunile externe şi programe asociate, 2019 (Div. F, P.L. 116-6). Secţiunea 7031(c) stabileşte că, în cazurile în care secretarul de stat deţine informaţii credibile că oficiali ai guvernelor altor ţări au fost implicaţi în acte semnificative de corupţie, acele persoane precum şi membrii apropriaţi ai familiei nu sunt eligibili să pătrundă pe teritoriul Statelor Unite”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

Prin urmare, sunt vizaţi atât Liviu Dragnea, cât şi cei doi copii ai săi, Valentin Ştefan Dragnea şi Maria Alexandra Dragnea.

„Acţiunea de astăzi consituie un semnal puternic că Statele Unite sunt angajate în lupta împotriva corupţiei şi pentru sprijinirea statului de drept în România”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button