Liviu Dragnea, reacție după anchetarea lui Vanghelie de DNA: „Nu sunt procuror”

de:
12 mart. 2015
0 Afișari
Liviu Dragnea, reacție după anchetarea lui Vanghelie de DNA:

Liviu Dragnea a precizat că nu dorește să comenteze acuzațiile aduse de DNA primarului sectorului 5, pentru că nici nu le-a văzut.

„Nu le vedem în niciun fel. Nu sunt procuror, nu am informații din dosar, nu vreau să comentez. Sincer, nici măcar nu le-am văzut, numai am auzit (n.r. acuzațiile). N-are nicio legătură cu ceea ce se întâmplă astăzi (n.r. excluderea lui Vanghelie). PSD a luat o decizie având ca și argumente o serie de fapte, comportamente, atitudini ale d-lui Marian Vanghelie, ca și ale d-lui Mircea Geoană”, a declarat Dragnea, la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

Liderul social-democrat nu a dorit să comenteze nici redeschiderea dosarului Mineriadei din 13 — 15 iunie 1990.

„Nu vreau sa comentez, nu mă pricep, nu am pregătire juridică. Sunt inginer și refuz să-mi dau cu părerea într-un domeniu la care nu mă pricep”, a susținut el. Procurorii DNA au efectuat joi mai multe percheziții, inclusiv la locuința edilului Marian Vanghelie și la Primăria sectorului 5, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Mai multe percheziţii au avut loc, joi dimineaţa, la sediul Primăriei Sectorului 5, al ADP sector 5 şi la locuinţa primarului Marian Vanghelie. Percheziţiile au fost efectuate într-un dosar de contracte atribuite ilegal pentru reabilitarea unor grădiniţe şi şcoli, iar prejudiciul estimat este de 2 miliarde de lei. Conform televiziunilor de ştiri, Vanghelie, urmărit penal în acest dosar, încasa un comision de 15-20% din suma acordată ilegal pentru lucrări. Conform unor surse citate de Realitatea Tv, Marian Vanghelie a fost denunţat de un apropiat, Marin Dumitru. 

Cookies