ESENTIAL

Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Cererea sa de eliberare condiționată a fost amânată

Liviu Dragnea rămâne în închisoare după ce judecătorii au amânat pentru 26 mai sentința în cazul cererii pe care fostul lider PSD a depus-o pentru eliberare condiționată.

Liviu Dragnea rămâne în închisoare după ce chiar el a cerut o amânare pe motiv că avocatul său e în imposibilitatea de a se prezenta la proces. Judecătorii au amânat astfel pentru 26 mai sentința.

Până la termenul din 26 mai, instanța a cerut de la Penitenciarul Rahova un raport actualizat privind zilele câștigate prin muncă.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost trimis luni în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA), fiind acuzat de trafic de influență în dosarul vizitei făcute la Washington în iarna anului 2017, cu ocazia inaugurării președintelui Statelor Unite de la acea vreme, Donald Trump.

Liviu Dragnea era la data vizitei cu pricina președintele Partidului Social Democrat, dar și președintele Camerei Deputaților. Acesta este acuzat de două fapte de trafic de influență precum și de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button