Liviu Dragnea: Nu este corect ca viitorul prim-ministru să fie de la PSD

de:
04 nov. 2014
0 afișări
Liviu Dragnea: Nu este corect ca viitorul prim-ministru să fie de la PSD

„Liderilor din teritoriu le-am spus un lucru important şi l-am spus eu ca să nu existe nici un dubiu, anume că nu este corect ca viitorul prim-ministru să fie de la PSD”, a declarat Liviu Dragnea.

Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC la funcția supremă în stat, Victor Ponta, a declarat, luni, că din decembrie, la momentul la care va demisiona din funcția de prim-ministru pentru a prelua funcția de președinte al României, în urma celor ce urmează să fie convenite în cadrul coaliției de guvernare PSD-UNPR-PC-UDMR, dar și cu partide ca PLR și PP-DD, la Palatul Victoria se va numi un nou Guvern în cadrul căruia funcțiile vor fi stabilite în baza unui algoritm, transmite Agerpres.

„Nu se face remaniere guvernamentală. Se va numi un nou Guvern la momentul la care eu, evident, trebuie să demisionez din funcția de prim-ministru pentru a fi președinte. În acel moment, mergem în fața, nu mai merg eu, merge noul prim-ministru cu noul Guvern în fața Parlamentului în luna decembrie, categoric”, a declarat premierul întrebat când va avea loc remanierea de Guvern preconizată după plecarea sa la Cotroceni.

Ponta a confirmat că există și un algoritm în baza căruia se vor împărți funcțiile în viitorul Guvern de coaliție între PSD, UNPR, PC, PLR, UDMR.

Despre PP-DD, premierul a spus că există un acord de colaborare parlamentară și nu s-a discutat despre intrarea în Guvern.

Premierul a precizat că împărțirea pe ministere nu a fost discutată cu partenerii de coaliție și că acest lucru ține de viitorul premier.

„Este decizia viitorului prim-ministru cum se împart portofoliile, nu a mea. PSD-ul are în primul rând cel mai mare număr de parlamentari și implicit cel mai mare număr de miniștri. Dacă PSD nu are funcția de premier, o va avea pe cea de vicepremier”, a declarat Ponta.
Întrebat dacă Liviu Dragnea va rămâne unul dintre vicepremierii noului Guvern, premierul a spus că e mulțumit de activitatea acestuia.

„Eu sunt foarte mulțumit de domnul Dragnea ca vicepremier dar domnia sa, de altfel, dacă eu merg la Cotroceni, până la congres este președinte executiv al PSD. Cu siguranță va fi cel care va discuta cu partenerii noștri formula Guvernului. Nu mă mai bag eu în negocieri(…) nu vreau să fac ca Traian Băsescu. (…) Nu mai vreau ca Palatul Cotroceni să fie cum a fost în ultimii ani, un sediu de partid. A fost nouă ani sediul PDL și în ultimul an sediul PMP. Palatul Cotroceni este sediul președintelui românilor, nu sediu de partid”, a spus Ponta.

Actualul premier a spus în context că atât timp cât va fi președinte va lucra cu primul-ministru sprijinit de coaliție „indiferent dacă acel prim-ministru îmi este prieten sau nu-mi e prieten, dacă ne înțelegem pe toate punctele sau nu”.

„Este concepția mea despre cum poate avansa România în direcția bună și pentru asta este nevoie de un președinte și un prim-ministru care să lucreze împreună nu să se lupte”, a mai declarat Victor Ponta.

Cookies