Liviu Dragnea iese din închisoare. Tribunalul Giurgiu a admis cererea de eliberare condiționată

15 iul. 2021
231 Afișari
Liviu Dragnea iese din închisoare. Tribunalul Giurgiu a admis cererea de eliberare condiționată
Liviu Dragnea iese din închisoare

Liviu Dragnea iese din închisoare după ce Tribunalul Giurgiu a admis cererea sa de eliberare condiționată. Fostul lider PSD a executat doi ani și două luni din pedeapsa pentru care fusese trimis după gratii.

Liviu Dragnea iese din închisoare. Fostul președinte al PSD iese din închisoare după ce Tribunalul Giurgiu a admis, joi, cererea acestuia de eliberare condiționată. Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa Supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

În ședința de joi, Liviu Dragnea a declarat în fața instanței că a avut un comportament bun și a ceut să-i fie admisă cererea.

Liviu Dragnea iese din închisoare. Ce le-a spus joi magistraților

„Cu decență și demnitate am dus pedeapsa. Am ieșit la muncă în fiecare zi în care mi s-a permis. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis, n-am lipsit nicio zi. Am primit recompense în fiecare lună în care am fost la muncă, inclusiv în ultima lună, luna iunie”, le-a spus Liviu Dragnea judecătorilor.

Fostul lider al PSD a fost audiat prin videoconferinţă de la Penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea iese din închisoare, astfel, după ce a ispăşit doi ani și două luni din pedeapsa de trei ani şi jumătate de închisoare.

Decizia de strămutare la Giurgiu a aparţinut Curţii de Apel Bucureşti, în urma solicitării făcute de Liviu Dragnea care s-a plâns că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti care i-au respins eliberarea sunt corupţi.

Decizia de joi este definitivă şi executorie.

Cât timp a fost închis la Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea s-a confruntat cu mai multe probleme. Acesta s-a plans judecătorilor că i-au fost încălcate mai multe drepturi, magistrații stabilind că fostului lider PSD nu i s-au respectat dreptul la sănătate, muncă şi apărare.

Fostul lider al PSD a avut câştig de cauză şi în privința orele în care nu a fost lăsat să muncească, acestea fiind, în cele din urmă, considerate ca ore lucrate.

Știre în curs de actualizare

Cookies