ARHIVA B365

Liviu Dragnea i-a predat mandatul de ministru al Dezvoltării lui Sevil Shhaideh. Ce regretă Dragnea

Liviu Dragnea a făcut şi un scurt bilanţ al activităţii sale la predarea mandatului de ministru al Dezvoltării Regionale către Sevil Shhaideh. „Unul din marile mele regrete reprezintă faptul că, brusc, a dispărut în USL dorința reală de a se modifica Constituția, care (…) să ne creeze posibilitatea ca, în Constituție, să apară denumirea de regiune, să putem pune în practică regionalizarea.(…) Era și este necesară în continuare regionalizarea pentru România pentru că declanșează foarte multe energii, care acum sunt potențiale, dar nu sunt folosite. (…) Ăsta este principalul meu regret”, a afirmat Liviu Dragnea, la Ministerul Dezvoltării, într-o conferință de presă prilejuită de predarea-primirea mandatului de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Fostul ministru a precizat că ținta majoră, la preluarea mandatului, a fost realizarea Strategiei de dezvoltare teritorială a României, iar acest obiectiv a fost atins, scrie Romaniatv.net.

O altă țintă a fost, potrivit lui Dragnea, creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene.

„Nivelul de absorbție era foarte scăzut și era îngrijorător. Față de 110 milioane de euro pe an, am reușit împreună cu toată echipa să ajungem la 2 miliarde de euro numai pe Programul Operațional Regional, într-un an și opt luni de zile”, a spus Dragnea, menționând că, pe mandatul său de ministru, s-au realizat de asemenea „un program coerent de investiții publice și o prioritizare a investițiilor”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button